Postul de televiziune GspTV a fost scos, sâmbătă seară, la oră 23:00, din grilă de programe a RCS-RDS, parteneriatul dintre cele două părţi încheindu-se odată cu ultimă etapă a Ligii 1.
Publicitate Postul va continua însă să transmită şi, potrivit gsp.ro, GspTv ar fi ajuns la un acord cu UPC şi Dolce, urmând a fi recepţionat începând de săptămâna viitoare pe aceste platforme, notează HotNews şi Adevărul.
Discuţiile pe tema sfârşitului lumii la 21 mai 2011 au pornit de la o singură organizaţie, FamilyRadio, condusă de bătrânul american Harold Camping, scrie DailyBusiness.ro. Compania trăieşte din donaţii, iar sumele ajung la 72 de milioane de dolari. Mesajele organizaţiei creştine au apărut pe mai multe panouri publicitare din Bucureşti, dar şi din ţară.
Firma de panotaj implicată în popularizarea mesajului apocaliptic spune că nu încalcă nicio prevedere legală. "Această campanie are ca obiectiv lansarea postului de radio familyradio.com", potrivit Euromedia & Beta Cons.
Afişele publicitare însă dau drept sigur sfârşitul lumii, precizând scriptic: că "Biblia îl garantează".
Sfârşitul lumii, afacerea de 72 mil. dolari, a ajuns şi în România
Jurnalistul Ion Cristoiu începe astăzi un nou proces împotriva liderului Partidului România Mare (PRM), Corneliu Vadim Tudor. Asta după ce, înainte de a intra la ultima şedinţă a procesului pe care i l-a intentat liderului PRM, gazetarul se arătase conciliant, scrie Evenimentul zilei.
"Dacă domnul Corneliu Vadim Tudor îşi cere scuze şi îşi retrage declaraţia pe care a făcut- o în emisiunea din 3 noiembrie 2008, la «Naşul», cea în care a spus că eu aş fi colaborat cu Securitatea sub numele de cod Coroiu, renunţ imediat la proces şi la daunele pe care le cer", spunea jurnalistul vinerea trecută.
Vadim nu şi-a cerut însă scuze. Mai mult, potrivit lui Ion Cristoiu, a doua zi, în Ziarul "Tricolorul", l-a acuzat din nou că a fost turnător la Securitate. "După termenul procesului, după ce a spus ba că a glumit, ba altceva, s-a repezit şi a scris în ziarele pe care le conduce că sunt un turnător. Îl dau din nou în judecată", a declarat Cristoiu.
Potrivit jurnalistului, acuzaţia de "turnătorie" adusă de CV Tudor în 2008 a pornit de la nepublicarea unei poezii de dragoste, pe care "Tribunul" dorea s-o vadă în "Scânteia Tineretului".
Cristoiu: "De 20 de ani, Vadim intimidează justiţia"
Sergio Lazarov, unul dintre fiii lui Valeriu Lazarov, vorbeşte într-un interviu pentru Jurnalul Naţional despre moştenirea lăsată de tatăl său.
Care crezi că sunt cele mai importante sfaturi şi lecţii pe care le-ai învăţat de la tatăl tău în ceea ce priveşte profesia pe care ţi-ai ales-o?
În televiziune, nici o profesie nu e uşoară, mereu întâlneşti obstacole, de la el am învăţat însă că perseverenţa şi munca sunt căile către succes.Ai produs show-uri de succes în Spania, precum "Spaniolii au talent", "Fermier caut nevastă" sau "Ucenicul", dar şi "X Factor", un format de care te ocupi acum în România şi care va fi difuzat la Antena 1. Care crezi că sunt acele ingrediente care fac dintr-un format de divertisment unul de succes?
Cel mai important "ingredient" este echipa. Fără un colectiv de profesionişti, aceste mega show-uri ar fi fost imposibil de realizat. Şi sunt încântat că am descoperit în România o echipă de oameni pasionaţi de munca lor. Pentru mine, însă, succesul înseamnă mai degrabă calitatea emisiunii pe care o produc şi mai puţin rating-ul.
"E greu, când te cheamă Lazarov, să devii celebru"
Operatorul UPC România va transmite conţinut în format 3D, programe de acest gen putând fi vizionate cu un televizor compatibil cu acest format, scrie Evenimentul zilei.
UPC a anunţat că va transmite turneul de tenis de la Roland Garros, care se desfăşoară în perioada 22 mai – 5 iunie, în format 3D, în urma achiziţiei de la Eurosport a drepturilor de transmisie în exclusivitate.
UPC România transmite în format 3D
Cunoscutul sociolog, fost senator PSD, a achiziţionat alături de fostul PSD-ist Ioan Rus şi de Arpad Paszkany, finanţatorul echipei CFR Cluj, două televiziuni, două ziare şi un site de ştiri din Cluj. Vasile Dâncu, preşedintele institutului de sondare IRES, intenţionează să relanseze trustul de media din care fac parte şi posturile NCN şi Transilvania Channel, notează HotNews şi Adevărul.
Vasile Dâncu, sociolog şi preşedintele Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), a achiziţionat alături de mai mulţi parteneri, oameni de afaceri, o serie de produse media din Cluj.
Posturile de televiziune NCN şi Transilvania Channel, publicaţiile „Mesagerul de Cluj" şi „Servus, Cluj" şi portalul citynews.ro au trecut în proprietatea sociologului.
"Cred că va mai trece o bună bucată de timp până când noua generaţie de oameni talentaţi va reuşi să livreze acel tip de serviciu public pe care audienţa să îl respecte şi de care să se bucure", spune despre televiziunile publice din Europa Centrală şi de Est Rick Thompson, fost manager la BBC, într-un interviu acordat şefei comunicării TVR, Larisei Ghiţulescu, şi publicat pe intranetul postului public, potrivit HotNews.
Rick Thompson a lucrat la BBC timp de 27 de ani, ocupând numeroase poziţii, de la reporter la manager. Ulterior, a înfiinţat o companie de consultanţă în domeniul TV, T-Media. El a desfăşurat şi sesiuni de instruire pentru jurnaliştii televiziunilor publice din Europa.
Rick Thompson, ex-BBC: Va mai trece timp până când audienţele din regiune vor avea parte de un serviciu public respectabil
Procesul de tranziţie la televiziunea digitală trebuie regândit pentru a evita intrarea spaţiului audiovizual sub controlul unui număr mic de grupuri foarte puternice, arată, între altele, raportul "Mapping Digital Media: România", dat publicităţii săptămâna aceasta de Open Society Foundations. Potrivit documentului, trebuie adoptate fără întârziere legi menite să asigure licenţierea transparentă a canalelor digitale şi să prevină concentrarea proprietăţii, scrie HotNews.ro.
Raportul "Mapping Digital Media: România", avându-i ca autori pe Manuela Preoteasa şi Iulian Comănescu, face parte din proiectul Mapping Digital Media, ce examinează oportunităţile şi riscurile apărute la nivel global în urma tranziţiei de la mediile tradiţionale la cele digitale. Proiectul acoperă 60 de ţări şi analizează felul cum această tranziţie afectează esenţa oricărui sistem media - furnizarea de informaţii despre viaţa politică, economică şi socială.
Tranziţia de la media tradiţionale la cele digitale în România, analizată în raportul "Mapping Digital Media: România"
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Comentarii
imi pare rau ca trebuie sa ma repet si sa umplu degeaba cu comentarii, dar am dat exemple aleatorii de posturi TV din Romania. Nu conteaza numele postului, ci principiul... iar principiul era...scot de pe cablu ce vreau pt ca e plantatia mea...da-i naibii de abonati
1. sa scoata din grila postul CARE I A ADUS MAI MULT DE JUMATATE DE ABONATI. datorita gsptv ului rds ul are numarul de abonati de acum
2. fara sa anunte, in prealabil, abonatii de schimbare cu cel putin 30 de zile inainte
3. sa bage digi sport DE 2 ORI(adik u platesti de 2 ori acelasi canal). ERAU OBLIGATI SA BAGE un alt post pe profilul celui pe care l au scos
audientele psotului digi sport erau praaaaaaaaaaaff, asa ca asta a fost un alt motiv din cauza caruia au scos gsptvul(care avea audiente DUBLE)
maghiarul din fruntea rds se pisha iar pe romani.NICAIERI IN AFARA OCOMPANIE DE CABLU NU AR PUTEA FACE CE A FACUTRDS UL AICI
sustin punctul de vedere conform caruia RCS RDS duce o politica de cenzura. In ce tara traim?!
Poate nu m-am facut bine inteles.
Stam toti si de dam cu parerea daca gsptv era bun sau rau insa nimeni nu sare in sus ca o societate de cablu a ajuns sa decida cine trebuie sa se vada si cine nu.
In mod normal, ei doar pun la dispozitia abonatului canalele tv iar abonatul plateste.
Ceea ce fac cei de la RCS se numeste CENZURA in definitia ei cea mai clara.