Elan Schwartzenberg a declarat, pentru Mediafax, că nu se simte "confortabil" cu blocajele financiare de la The Money Channel şi că i-a atenţionat pe Dragoş Nedelcu şi pe Sebastian Ghiţă că, dacă nu depăşesc problemele din The Money Channel şi Realitatea Media, se va implica personal în management.
Publicitate Pe de altă parte, contactat de HotNews.ro, Dragoş Nedelcu a spus că pentru lămurirea situaţiei de la The Money Channel poate oferi detalii Elan Schwartzenberg.
Nedelcu a adăugat că transferul managementului TMC nu s-a finalizat încă, dar că problema salariilor întârziate ar putea fi rezolvată până la sfârşitul săptămânii.
Managementul The Money Channel, un post din cadrul trustului Realitatea Media, ar fi trebuit să fie preluat la 1 iunie 2011 de compania Media Advertising & Sales, administrată de Dragoş Nedelcu şi Sorin Freciu, după ce televiziunea de business a ieşit din contractul de management cu Asesoft, potrivit unui comunicat de presă remis Mediafax în 6 mai 2011.
Comisia de Etică şi Arbitraj din TVR nu a decis când va analiza cazul jurnalistului Lucian Pîrvoiu, întrucât nu a fost sesizată oficial în acest sens, a declarat pentru Mediafax Irina Păcurariu, preşedintele Comisiei.
Televiziunea Română a anunţat în 28 iulie că jurnalistul Lucian Pîrvoiu nu va mai prezenta emisiunea "Ora de Ştiri", "în urma afirmaţiilor inacceptabile" făcute în ediţia din 27 iulie a programului, "până la concluzia Comisiei de Etică şi Arbitraj din TVR, sesizată în acest caz".
Întrebată când se va întruni Comisia de Etică din TVR pentru a analiza cazul jurnalistului Lucian Pîrvoiu, Irina Păcurariu, preşedintele Comisiei, a declarat pentru Mediafax: "Noi nu am primit nicio solicitare oficială în acest caz. Până la acest moment nici şefii lui Lucian Pîrvoiu, nici vreun organism public nu ne-au sesizat".
Comisia de Etică nu a fost sesizată oficial pentru a analiza cazul lui Lucian Pîrvoiu
Criticul de film Irina Margareta Nistor a anunţat că părăseşte definitiv România, dar a şi girat cu propriul nume un concurs dubios, scrie Adevărul. Zvonul că Irina Nistor părăseşte România a creat agitaţie. Ieri, în cadrul unei conferinţe, misterul s-a spulberat: este vorba despre o manevră de marketing pentru a promova un concurs.
Anunţul a fost ideea „ingenioasă" a organizatorilor unui nou concurs de cultură generală, care s-au gândit că în acest fel vor reuşi să atragă atenţia jurnaliştilor.
Rams Business Park SRL, cei care pun la dispoziţie apartamentele din concursul de cultură generală, sunt cu un picior în groapă. Societatea, înfiinţată în 2007, al cărei obiect de activitate este legat de închirierea şi subînchirierea de bunuri imobiliare proprii, a declarat la ultimul bilanţ depus la Ministerul de Finanţe datorii totale de 110 milioane de lei (26 de milioane de euro) şi o pierdere record de 7 milioane de lei.
Dubla păcăleală a Margaretei Nistor
Industria de divertisment şi media din România ar urma să crească de la 2,5 miliarde de dolari în 2010 la 3,8 miliarde în 2015, cu un ritm mediu anual de creştere de 8,8%, potrivit celor mai recente estimări ale PricewaterhouseCoopers, incluse în raportul "PwC Global Entertainment and Media Outlook 2011-2015", citat de HotNews, DailyBusiness.ro şi Financiarul. Potrivit raportului, creşterea pieţei va fi susţinută îndeosebi de cea a accesului la Internet, iar în privinţă publicităţii PwC estimează că aceasta va avea un ritm de expansiune de 8,9% în perioada menţionată.
PwC estimează că cea mai lentă evoluţie va fi cea a cheltuielilor pentru produse media, care vor creşte cu doar 4,7%. Segmentul accesului la Internet va avea în perioada menţionată un ritm mediu anual de creştere de 12,9%.
Presa din Cehia va putea publica informaţiile din interceptările telefonice dacă acestea sunt de interes public, cum ar fi în cazul politicienilor suspectaţi de corupţie, în urma unui amendament la aşa-numita "lege botniţă" care a stârnit controverse în Cehia, scrieHotNews, care citează Cseke Noviny.
Amendamentul, care a intrat în vigoare luni, previne pedepsirea jurnaliştilor care transmit informaţii sensibile dacă acestea sunt în "interes public". Decizia păstrează regula conform căreia jurnaliştii nu au voie să citeze din documentele de urmărire penală, însă introduce o excepţie în cazul de "interes public" care prevalează asupra interesului personal.
Presa din Cehia a obţinut prin lege dreptul de a publica interceptările telefonice "în interes public"
Peste 80% din cititorii americani, cu venituri anuale de cel puţin 100.000 de dolari, au declarat că preferă să îşi cumpere ziarul sau revista preferata în format printat decât să lectureze ştirile de pe un dispozitiv electronic, arată un sondaj realizat de publicaţia AdAge şi citat de Wall-Street.ro.
Această tendinţă se menţine şi în rândul cititorilor mai tineri, chiar dacă era de aşteptat ca aceştia să consume ştiri mai mult în format digital. Astfel, 88% dintre respondenţii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 34 de ani afirmă că citesc varianta printată a revistelor, în comparaţie cu cei 35% care optează pentru online. În plus, 70% aleg varianta tipărită a ziarelor, faţă de cei 54% care citesc ştirile online.
Cine a prezis 'decesul' presei scrise s-a înşelat: Bogaţii Americii preferă revistele în locul tabletelor
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.roUn bărbat în vârstă de 71 de ani a fost arestat marţi, la Londra, în ancheta privind interceptările telefonice practicate de News of the World, ceea ce ridică la 11 numărul arestărilor în acest scandal politico-mediatic, a anunţat poliţia, notează Mediafax şiHotNews.
Potrivit posturilor de televiziune Sky News şi BBC , este vorba de Stuart Kuttner, fost director în cadrul redacţiei News of the World, post pe care l-a părăsit în 2009, după 22 de ani de serviciu loial.
deci nedelcu s-a spalat pe maini, cand e de folosit postul pt propaganda vrea sa fie sef dar cand e de platit salarii altii sunt raspunzatori, el nu