Redactorul-şef, Lucian Lipovan, şi-a prezentat demisia în cursul zilei de miercuri după ce ar fi fost umilit de Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax Group, într-o şedinţă cu toţi şefii, anunţă publicaţia Fanatik Show. Până la acest moment, Lipovan nu a putut fi contactat pentru a confirma informaţia.
Nemulţumit de parcursul avut de ProSport în ultima perioadă, vînzările slabe ale printului ducînd ziarul la desfiinţare, mogulul Adrian Sîrbu a convocat conducerea ziarului, înainte de Crăciun, la o şedinţă privată în care patronul trustului şi-a exprimat nemulţumirea faţă de situaţia dezastruoasă creată şi le-a transmis celor prezenţi, Lucian Lipovan (redactor-şef), Florin Caramavrov şi Costin Ştucan (redactori-şef adjuncţi), să citească "Finala se joacă astăzi" – carte scrisă de marele Ioan Chirilă.
Pe larg despre ce s-a întâmplat zilele acestea la ProSport, AICI.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
De la 198.000 tiraj s-a ajuns aici, la inchiderea ziarului.
Pe vremea Ringier-ului, subredactiile aveau puteri depline. Am lucrat in subredactia de Vest si puteam modifica oricand, orice. Important (ca sa nu zic obligatoriu) era ca echipele din zona, Poli, UTA s.a sa intre in primele 3 pagini ale ziarului. Prima pagina era obligatoriu cu Poli sau UTA. Se vindeau pe atunci 25.000 numai in Timisoara.
Cand ziarul a fost preluat de PubliMedia, lucrurile s-au schimbat total. SDR (steaua, dinamo si rapid) erau olbigatoriu in primele pagini. Poli si ale noastre intrau acolo unde era loc. O jumate de pagina eram bucurosi daca prindeam cu localele. Practic luam un salar moca pentru ca efectiv nu munceam prea mult pentru acel coltisor de ziar. Rand pe rand, baietii din subredactia de Vest si-au dat demisia pentru ca nu am asteptat sa fim dati afara la inchiderea acesteia in octombrie 2009.
Problema cea mare a tututor publicatiilor nationale, este ca NU AU INTELES NICIODATA cum functioneaza lucrurile in teritoriu. NU au dorit sa inteleaga ca in VEST si nu numai, nu exista un interes asa de mare catre Steaua, Dinamo si Rapid. La fel se intampla si la Cluj si Craiova.
In perioada Ringier, ziarul a fost sustinut de puternice campanii de marketing. De cand a fost preluat, nu s-a mai intamplat nimic, totul a mers din inertie. Sfarsitul era inevitabil.