BLOGOSFERĂ. Poţi vorbi la telefon mai mult de 24 de ore pe zi? O întrebare care a stârnit interesul blogosferei. Materialul despre clientul Telekom care a vorbit mai mult de 24 de ore pe zi a fost viralul zilei de ieri pe Facebook, dintre postările de pe bloguri.
Materialul intitulat "Scandalul privind clientul Telekom şi cum poţi vorbi mai mult de 24 de ore într-o zi" a fost distribuit de peste 200 de ori pe reţeaua de socializare, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.
Din articol:
"O înregistrare audio a unui client Telekom supărat pe operator circulă pe Internet. Omul este nemulţumit că operatorul i-a suspendat serviciile pe motiv că s-a folosit abuziv de acestea."
Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără una de pe voxpublica.realitatea.net şi două de pe blogurile Adevărul.
O selecţie de materiale de pe bloguri şi platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi FacebrandsPRO:
1. playtech.ro, “Scandalul privind clientul Telekom şi cum poţi vorbi mai mult de 24 de ore într-o zi”, 206 share-uri pe Facebook.
Din material:
”Prin trafic nefiresc inţelegem un trafic semnificativ mai mare, de până la 80 de ori mai ridicat în unele cazuri, decât traficul mediu efectuat de clienţii care beneficiază de oferte similare. Astfel, în anumite situaţii, traficul a depăşit 24 de ore de convobiri efectuate într-un interval de 24 de ore, acest lucru fiind posibil prin utilizarea unor servicii care permit realizarea de apeluri simultane, prin intermediul funcţiilor de apel în aşteptare şi conferinţă”, au mai declarat reprezentanţii Telekom, pentru PLAYTECH.
2. voxpublica.realitatea.net, “Apel către Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi către Prima Doamnă, Carmen Iohannis, pentru a nu purta articole vestimentare realizate din blănuri de animale”, de Remus Cernea, 164 share-uri pe Facebook.
Din material:
Stimate domnule Preşedinte, Stimată Primă Doamnă: Intenţia acestui apel este una apolitică şi are legătură strict cu protecţia animalelor şi cu nivelul de etică publică necesar a fi demonstrat de către o personalitate politică importantă. Am fost un susţinător al domnului Iohannis în campania electorală prezidenţială din 2014, şi uneori am salutat diverse luări de poziţie ale preşedintelui care au fost în acord cu propriile mele valori dar alteori le-am criticat, totdeauna principial, fără atacuri la persoană. A formula însă anumite obiecţii ori critici într-o societate democratică nu te transformă automat într-un inamic al cuiva. Este important să avem discuţii deschise şi, pe cât posibil, raţionale şi lipsite de patimă, prin care să căutăm conştientizarea şi îndreptarea anumitor stări de lucruri.
3. Bloguri Adevarul, “Croitoraşii cei nepricepuţi”, de Florin Iaru, 105 share-uri pe Facebook.
Din material:
Cazul Bodnariu demonstrează două lucruri: ni s-a dat, pe de o parte, măsura forţei şi solidarităţii cultului penticostal din România. Amintesc aici afirmaţia fundaţiei „Salvaţi copiii“: 63% dintre familiile româneşti îşi altoiesc, stâlcesc sau omoară progeniturile. Da, un copil moare lunar în urma bătăii. Statistică asta propagandiştii penticostali, angajaţi în bătălia contra „statului nazist norvegian“, nu vor s-o pomenească şi nici s-o comenteze. Ei nu vorbesc nici de cazurile de copii internaţi în spitale răniţi, înfometaţi, îngheţaţi, îmbătaţi, abrutizaţi de acel soi de părinţii pentru care zicala „eu l-am făcut, eu îl omor“ e stea călăuzitoare.
4. Bloguri Adevarul, “Noile feţe ale ipocriziei. Când mila devine o marfă, bâlciul caritabil te faci să îmbraci copacii din parcuri”, de Costel Crangan, 80 share-uri pe Facebook.
Din material:
Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă. Cred în caritate. Mi se pare că nimic nu-i mai nobil pe lumea asta decât să-l ajuţi pe cel aflat în dificultate.
5. simonatache.ro, “De ce interzicerea fumatului era singura soluţie”, 62 share-uri pe Facebook.
Din material:
Gata, legea antifumat a trecut de Curtea Constituţională, la 45 de zile după ce o va promulga preşedintele, n-o să se mai fumeze în niciun spaţiu public. Cu toate astea, mulţi fumători au rămas neconsolaţi, se consideră nedreptăţiţi şi nu reuşesc să înţeleagă de ce nu e loc şi pentru ei pe lume, de ce nu se pot împărţi cârciumile şi pub-urile într-unele pentru fumători şi unele pentru nefumători.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
R: Da, poti ! - apel in asteptare, simultan /apel conferinta - pentru puncte in reteaua Vodafone .