Moise Guran a scris pe blogul său un articol despre cuvintele de laudă pe care le-a avut premierul Dacian Cioloş cu privire la activitatea ANAF. Jurnalistul şi-a început articolul cu o "problemă de trei simplă", după modelul campaniei cu problemele de aritmetică de pe tricourile jucătorilor de fotbal ai Naţionalei. Materialul a circulat bine pe internet.
Din articolul semnat de Moise Guran:
"Impresionat de campania cu problemele de aritmetică de pe tricourile jucătorilor de fotbal ai Naţionalei, propun şi eu una, care să fie eventual scrisă pe uniformele celor de la Fisc… Dacă în ianuarie a scăzut TVA-ul, iar statul a colectat cu un miliard de lei mai mult decât în ianuarie 2015, dar pe primele două luni statul a colectat doar cu 400 de milioane de lei mai mulţi bani din TVA decât în primele două luni din 2015, rezultă că Fiscul trebuie felicitat sau mustrat pentru activitatea din februarie?"
Între cele mai distribuite postări se numără una de pe contributors.ro şi una de pe blogul lui Cătălin Tolontan.
O selecţie de materiale de pe bloguri şi platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi FacebrandsPRO:
1. biziday.ro, “Cioloş, Fiscul şi o problemă de trei simplă”, de Moise Guran, 110 share-uri Facebook.
Din articol:
Premierul Dacian Cioloş i-a felicitat pe cei de la ANAF pentru rezultatele excepţionale şi i-a îndemnat să fie un fel de parteneri pentru mediul de afaceri, iar nu gardieni… Bine, e ok, aşa trebuie, atâta doar că analiza cifrelor ne arată un oarecare contratimp în atitudinea faţă de contribuabil. E clar ca vaca, mi se pare mie, că dacă din ianuarie şi până în februarie încasările din TVA ale statului au pierdut 600 de milioane de lei din avansul de anul trecut, ori e o problemă cu anul ăsta, ori s-a întâmplat ceva anul trecut.
2. contributors.ro, “How to become a general”, de Iordache Olaru, 88 share-uri pe Facebook.
Din articol:
Cer scuze tuturor celor ce vor citi aceste rânduri, pentru că am scris titlul în limba engleză, dar nu l-am ales întâmplător. Chiar dacă încercăm să evităm subiectul „facerii generalilor în armata română”, actualitatea este cea care îndeamnă la adoptarea unei poziţii. Sunt cetăţeni care asimilează gradul de general cu orice altceva, nicidecum cu demnitatea unei autorităţi militare pe care orice societate o recunoaşte şi o respectă. Într-una dintre scrisorile pe care le-am adresat preşedintelui României, în anul 2009, scriam:
3. tolo.ro, “#Colectiv. Şeful Corpului de Control al lui Cioloş: ”N-am ştiut că maşinile SMURD nu au GPS! Poate aşa se explică cifrele neclare”, 78 share-uri pe Facebook.
Din articol:
Valentin Mircea îi aminteşte lui Raed Arafat că a discutat două ore cu trei oameni ai Corpului de Control chiar la sediul DSU, deşi acum secretarul de stat susţine că nimeni n-a vorbit cu el, ”în afară de aducerea la cunoştinţă a demarării controlului”
4. turcescu.ro, “EXCLUSIV: Documente care arată că Arafat şi Bănicioiu au minţit apoape şase zile după #Colectiv”, 72 share-uri pe Facebook.
Din articol:
Va mai aduceti aminte cum in primele zile de dupa #Colectiv, numitii Arafat si Banicioiu spuneau ca avem de toate pentru a trata victimele? Ca Romania se descurca si ca nu e nevoie de trimiterea pacientilor in strainatate si, atentie, ca nu avem nevoie de echipamente?Iata ce declara pe 1 noiembrie 2015, fostul Ministru al sanatatii, Nicolae Banicioiu: ”Chiar mai devreme ma suna doamna ministru din Moldova, insa i-am comunicat ca nu, chiar nu avem nevoie de nimic in acest moment, medicii nostri pot gestiona situatia. Franta, Germania, am primit din foarte multe parti astfel de solicitari… Momentan noi ne descurcam foarte bine, ne descurcam foarte bine, iar mediici nostru pot face fata cu brio oricariei situatii. Nu este nicio diferenta intre medicii care au venit si medicii de aici!”
5. zoso.ro, “Cartele cu buletinul: ameninţare la adresa libertăţii sau gargară inutilă?”, 45 share-uri pe Facebook.
Din articol:
Cel mai bun argument imbecil l-am auzit azi la EuropaFM, unde sunase Victor, un student: dacă eu îmi dau datele când cumpăr o cartelă şi apoi renunţ la număr, iar persoana care ia numărul meu face prostii, compania are numele meu la dosar şi vina poate cădea pe mine. Contraargumentul a venit de la un alt cetăţean “ce o să facem, o să dăm buletinul şi când cumpărăm cuie”. Da, pentru că nu faci nimic ilegal. Cumperi cuie. E regula toporului: unii îl folosesc să construiască case, alţii să omoare oameni. Nu interzici topoarele.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Trimite un comentariu