VIDEO. România merge spre bine sau spre rău? Cine o poate îndrepta? "Nu vreau să fiu pesimist, dar nu merge bine", vine răspunsul.
Şi continuă:
"M-am uitat la Selly şi mă gândesc că poate copilul ăsta poate să schimbe generaţia asta. Şi-a înscenat un accident şi i-au prins pe toţi că au dat ştirea asta. Cei de la România TV sunt groaznici. Şi după farsă ăia susţineau că nu ştiu ce conspiraţii. Atâta timp cât suntem needucaţi, ţara asta n-o să avanseze.
Oarecum îl sprijin pe Selly şi sunt alături de el."
De la cine vine răspunsul? Cu cine ne surprinde azi la Întrebarea Zilei actorul Gabriel Costan?
Invitatul de azi este un om care stă mai mult "în spate", la butoane. Asta deşi a lucrat cu nume sonore din muzică. Ombladon, Şişu, Grasu XXL, Maximilian sunt doar câteva dintre numele cu care a lucrat ca producător muzical.
Motzu - Sorin Turcin adică - şi-a trecut numele alături de Smiley şi Doc pe o piesă pe care sigur o ştiţi: Pierdut Buletin. Lista artiştilor cu care a lucrat e mai lungă.
Pe lângă "beat-uri", munca lui de zi cu zi este la un grup cu multe posturi de radio: producător la Kiss FM, Magic FM şi Rock FM.
Actorul Gabriel Costan, în dialog cu Motzu, la Întrebarea zilei, un produs în parteneriat cu Paginademedia.ro.
Înainte de interviul video, câteva idei din material:
Ce nu-ţi place la o reclamă?
Motzu: "Pe TV sunt toate la fel. Merg pe anumite scripturi: avem pentru detergent, pentru sucuri. În radio se întâmplă rar să vină cineva cu o idee foarte mişto. Au şi bugete mici şi nu-şi permit să angajeze actori foarte buni.
Sunt reclame exagerate la multe medicamente pe TV. Reclamele de pe afară sunt mai mult anunţuri. Dacă ai un produs de promovat pentru bătrâni, te adresezi pe TV, dacă ai ceva pe tineri, pui pe internet reclama.”
E normal să existe un război între generaţii?
Motzu: „Nu-mi place războiul ăsta, dar există dintotdeauna şi va exista dintotdeauna. Sunt alte mentalităţi, generaţiile se schimbă. În muzică ce s-a întâmplat acum 10 ani s-a dus.
Mulţi artişti nu ţin pasul pentru că rămân în muzica aia a lor de atunci. Şi acum bătrânii se uită la ce scot ăştia tineri şi li se pare ciudat. Înainte era muzica rebelă, nebună. Cine ştie ce se va întâmpla peste 10-15 ani cu muzica asta nebună...”
De câţi ani produci tu muzică?
Motzu: „Din 1994. Eram în liceu şi aveam un prieten vecin care avea multe instrumente şi făceam muzică cu el. În 1994 am ascultat pentru prima dată o casetă, de la Paraziţii, nişte băieţi Rebelii. Când am ascultat noi asta, am zis să facem şi noi rap. De atunci fac beat-uri şi le făceam de pe nişte clape triste rău. Era greu să înregistrezi, acum ai un ghiozdan şi cu nişte chestii şi poţi să faci muzică de la A la Z.
Lumea digitală?
Motzu: Digitalul din ziua de astăzi mi se pare că se apropia de ce era înainte pe analog. S-a ajuns în ideea în care un sunet să sune cât mai ciudat. Orice are posiblitatea să facă beat-uri cu un calculator.
Înainte nu aveau posibilitatea să facă asta, dar acum toată lumea face beat-uri. E un pic ciudat, pentru că artiştii nu mai au răbdare să asculte beat-uri.
Pun beat-uri pe Instagram şi îmi face plăcere, în fiecare luni şi joi trebuie să fac beat-uri. Stau o oră, două, le fac şi apoi le pun.”
Sfaturi?
Motzu: Ideea e să fie vizibili pe platformele astea de socializare:Instagram, Facebook, TikTok. Sunt multe piese care pleacă de pe tiktok şi ajung pe radio. Toţi văd Instagram-ul ca pe un business
VIDEO. Motzu răspunde la Întrebarea zilei "la butoane"
Citeşte şi: NOU pe Paginademedia. Un actor cu zeci de reclame la activ pune Întrebarea Zilei
Tu care anul trecut scriai pe aici ca de ce sa se mai faca emisiunea, cand a luat pauza anul trecut
Acum , imediat lauzi emisiunea lidera la pensionari