Skip to main content

DE WEEKEND. Pentru familii şi copii: Poveste-concert cu Monica Opra la Opera Comică, sâmbătă şi duminică. Intrarea liberă (PARTENERIAT)

 
DE WEEKEND. Pentru familii şi copii: Poveste-concert cu Monica Opra la Opera Comică, sâmbătă şi duminică. Intrarea liberă (PARTENERIAT)

DE WEEKEND. Un spectacol inedit la Opera Comică pentru Copii, în acest weekend. Un spectacol dedicat deopotrivă copiilor şi întregii familiiorganizat de platforma AM Teatru.

Publicitate

„Partitura unei vieţi” este un spectacol cultural-muzical susţinut de artiştii consacraţi Alexandru Nuca (chitară, bandoneon), Kertész János (pian), Éltes Áron (clarinet, saxofon), Gyergyai Szabolcs (bas) şi solista Monica Opra. Vor fi 14 piese muzicale europene unele cunoscute, altele necunoscute publicului dar şi compoziţii proprii. În acelaşi timp, spectacolul este unul de tip interactiv, copiii fiind antrenaţi mereu să răspundă la întrebări, să ofere soluţii şi chiar să cânte împreună cu formaţia.

Spectacolul va avea trei reprezentaţii cu intrare liberă în Grădina Operei Comice pentru Copii, pe Scena de la Căsuţa din Copac, sâmbătă 5 de la 11.30 si 17.30, duminică 6 de la 11.30.

Beneficiarii acestui proiect sunt familiile, copiii şi adolescenţii, dar şi adulţii care îşi doresc să se bucure de vizionarea unui spectacol de calitate. Prin intermediul poveştii şi a personajelor, spectacolul transmite mesaje puternice despre curaj, prietenie şi puterea de a visa. Abordarea proiectului se bazează pe o combinaţie armonioasă între elementele de teatru, muzică, elemente de magie şi efecte speciale. Astfel, publicul va fi transportat într-o lume deosebită şi va putea trăi o adevărată aventură alături de artişti.

"Ideea noastră, spun organizatorii de la AM Teatru - este aceea a unui act de cultură cu conotaţie socială, în care muzica împletită cu o poveste frumoasă devine un sprijin de a cunoaşte mai bine cultura, muzica, instrumentele dar şi modul de gândire al oamenilor acestor popoare. Proiectul nostru îmbină într-un proces cultural şi de educaţie, o poveste muzicală pusă în scenă de către profesionişti ai instrumentelor muzicale din regiunea covăsneană, alaturi de un scenariu actual şi omniprezent din viaţa noastră. Participanţii acestui proiect sunt, pe de-o parte, cu toţii instrumentişti consacraţi şi, pe de altă parte, profesori de muzică."

Partenerii principali AMTeatru: FOX Consulting si Neoland Computers, iar pareteneri logistici: Opera Comică pentru Copii, Asociaţia Sănătate Prin Arte, Live Production şi Atelier Foarte Frumos.

Proiectul a fost co-finanţat de Primăria Sectorului 6 al Municipiului Bucuresti, în cadrul Programului Cultura 2024. 

Autor: Redacţia contactpaginademedia.ro
viewscnt

sus