O nouă campanie marca Autism Voice doreşte să vină în ajutorul adolescenţilor şi tinerilor cu acest diagnostic. Programul este intitulat „Nu lăsăm pe nimeni în urmă” şi vrea să reducă la minimum marginalizarea şi abuzul la adresa celor care au autism. Aproximativ 50.000 de copii şi tineri din ţară se confruntă cu tulburări din acest spectru. Dar studiile internaţionale demonstrează că peste 50% dintre cei afectaţi de autism pot duce o viaţă completă şi funcţională dacă beneficiază de servicii şi terapie intensivă adecvate tulburărilor lor.
Cauzele principale ale acestor situaţii de discriminare sunt lipsa de informare a populaţiei despre această afecţiune şi a intervenţiilor potrivite care să-i ajute pe cei cu autism să se integreze în societate.
Asociaţia a fost înfiinţată în 2008 şi este prima asociaţie de specialitate pentru cei diagnosticaţi cu autism, fondată de primul analist comportamental acredita internaţional (BCBA), Anca Dumitrescu.
Este cea mai mare asociaţie de specialitate dedicată copiilor şi tinerilor cu autism din ţară şi formării de specialişti în domeniu.
Scopul campaniei: fără izolare şi fără abuzuri
Are ca scop dezvoltarea şi oferirea, la nivel naţional, a celor mai bune programe de recuperare şi integrare a copiilor cu tulburări din spectrul autist sau comportamentale.
Campania actuală este dedicată strângerii de fonduri menite să-i sprijine pe cei care trăiesc în izolare socială sau în abuzuri din cauza afecţiunilor de sănătate mintală şi comportamentală.
Cei care doresc să ajute asociaţia să poată continua să ofere servicii esenţiale de recuperare şi integrare a cât mai multor copii şi tineri cu tulburări din spectrul autist sau comportamentale o pot face asta prin redirecţionarea gratuită şi deductibilă a 20% din impozitul unei companii către Autism Voice, prin completarea formularului D177 pentru impozitul deja plătit sau printr-un simplu SMS de 2 euro/lună, la 8844, cu textul VOCE.
Despre Asociaţia Autism Voice - Are podcast realizat în studioul Paginademedia.ro
- În cei 15 ani de activitate a avut realizări foarte importante, precum înfiinţarea Institutului Autism Voice – un centru multifuncţionar cu programe, care ajută la integrarea în societate a celor cu acest diagnostic.
- În noiembrie Autism Voice va merge în Bruxelles pentru a ridica premiul Cetăţeanul European al anului 2023, distincţie acordată de Parlamentul European pentru cele mai bune proiecte care ajută la promovarea egalităţii de şanse, democraţie şi civism
- „87% dintre copiii şi tinerii noştri au fost şi sunt integraţi, înscrişi în forme ale învăţământului de masă”, spune Nicoleta Orlea, Director of Fundraising Autism Voice.
- A format peste 3.000 de psihologi în terapia ABA (Applied Behavior Analysis) – singura metodă dovedită ştiinţific cu rezultate pe termen lung a celor care suferă de autism.
- A consiliat peste 7.100 de părinţi şi profesori pe banii strânşi din donaţii.
„Iniţiativa îşi propune să tragă un semnal de alarmă asupra impactului social generat de acest fenomen.
Aproximativ 50.000 de copii şi tineri din ţară se confruntă cu tulburări de spectru autist, de dezvoltare sau comportamentale, iar Autism Voice contribuie zi de zi la schimbarea în bine a vieţilor lor prin furnizarea de terapii de specialitate şi programe sociale vitale.
Studiile internaţionale demonstrează că peste 50% dintre cei afectaţi de autism pot duce o viaţă completă şi funcţională dacă beneficiază de servicii şi terapie intensivă adecvate tulburărilor lor.
Institutul Autism Voice, deschis anul trecut datorită sponsorilor şi donatorilor asociaţiei, are capacitatea de a suplini lipsurile grave în recuperarea şi evoluţia adolescenţilor şi tinerilor cu autism”, se arată în comunicatul de presă transmis de asociaţie.
„Aşa a apărut ideea unui institut care să vină cu programe de terapie care nu au existat până acum în România”
„În cei 15 ani de la înfiinţare, centrele, serviciile şi echipa de specialişti Autism Voice au evoluat continuu şi au ţinut pasul cu programele dezvoltate în SUA.
Am pornit în această aventură dintr-un apartament de trei camere şi am ajuns la o echipă de peste 70 de oameni şi trei centre de terapie.
Între timp, copiii cu care am lucrat nu mai sunt copii, tocmai de aceea ne-am dat seama că trebuie să ne îndreptăm atenţia şi către adolescenţi şi adulţi, dar şi către partea de cercetare. Aşa a apărut ideea unui institut care să vină cu programe de terapie care nu au existat până acum în România.
Beneficiarii au posibilitatea de a accesa programele dezvoltate de Autism Voice, începând cu vârsta de 1 an şi până la 30 ani pentru că «Nu lăsăm pe nimeni în urmă» nu este doar un slogan”, spune Anca Dumitrescu, Preşedinte Autism Voice şi primul analist comportamental acreditat din România.
„50% din copiii cu autism pot fi recuperaţi”
Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro„50% din copiii cu autism pot fi recuperaţi şi pot să aibă vieţi absolut normale. Aceştia pot să aibă o slujbă, dar pentru asta au nevoie de un program intensiv de terapie atunci când sunt mici, iar apoi de psihoterapie până la vârsta adultă şi de îndrumare pe partea vocaţională.
Prin intermediul centrelor noastre putem să le oferim programe de educaţie non-formală, inserţie pe piaţa muncii şi nu numai. Sponsorizările şi donaţiile vor face ca această campanie să devină realitate şi să aducem într-adevăr România la nivelul serviciilor din afară”, susţine Nicoleta Orlea, Director of Fundraising Autism Voice.