Skip to main content

Poveşti cu influenceri. Iulian Lemnaru, vloggerul care a stat 24 de ore într-o „casă” de gheaţă: „Am realizat că aveam urmă de degerătură în jurul nasului; eram roşu ca şi cum m-aş fi ars de la soare” - INTERVIU

 
Iulian Lemnaru
Iulian Lemnaru

INTERVIU. „Cel mai complex video la care am muncit şi la care am petrecut cel mai mult timp la filmare este acela în care stau într-un iglu timp de 24 de ore (...). Ziua următoare am realizat că aveam urmă de degerătură în jurul nasului; eram roşu ca şi cum m-aş fi ars de la soare. Am făcut-o eu, aşa că, pentru binele vostru, nu încercaţi asta”, a povestit vloggerul Iulian Lemnaru, într-un interviu acordat pentru Paginademedia.

Publicitate

Iulian Lemnaru este din Ploieşti şi are 27 de ani. Pe Tik Tok are 1,3 milioane de urmăritori, pe Instagram 55.000, iar pe YouTube are 287.000 de abonaţi.

În interviu, influencerul ne povesteşte despre cel mai complex material video pe care l-a realizat - cel în care stat 24 de ore într-o „casă” de gheaţă.

GALERIE FOTO: „Cu o zi înainte a trebuit să fac set-up-ul, 3 ore a durat să descarc gheaţa din camion şi să pun cub cu cub până devine un iglu. După cele 24 de ore, am distrus iglu-ul şi am strâns cub cu cub, durând încă 3 ore.”

Paginademedia.ro: Când şi de ce ai ales să devii influencer?

Iulian Lemnaru: Pasiunea a apărut când aveam 15 ani, odată cu apariţia primilor vloggeri în mediul online. Mi-a plăcut foarte mult ideea de a avea un public "virtual", deoarece, pe scenă sau în faţa unui public numeros, nu aş fi avut niciodată curajul să vorbesc.

Acest lucru m-a motivat să mă dezvolt, acum având mai mult curaj şi putând vorbi mai liber. Nu există un motiv anume pentru care am devenit influencer; doar am simţit că asta trebuie să fac, şi când am încercat, mi-a plăcut.

Paginademedia.ro: Care au fost momentele dificile cu care te-ai confruntat până acum?

Iulian Lemnaru: Cea mai grea clipă a fost atunci când am avut un burnout şi timp de 2 luni doar am stat în casă şi m-am jucat pe calculator, aşteptând să se schimbe ceva, dar nu făceam nimic ca să se întâmple asta.

Nu vreau să o numesc depresie, pentru că ştiu ce înseamnă depresia de la persoane apropiate. Ceea ce am avut eu aş numi-o mai mult lipsă de motivaţie; simţeam că tot ce fac este in zadar. În momentul acesta, mintea îmi spune că aceasta a fost cea mai grea perioadă când vine vorba de social media.

Pentru a ieşi din acest ciclu, am descoperit clipurile online ale Dr. Mihail, care explică, pe înţelesul tuturor, ce schimbări mărunte să faci pentru a-ţi schimba stilul de viaţă în bine.

Câteva exemple includ: să citeşti înainte de culcare, să faci duş rece dimineaţa, să faci sport zilnic, să ai doar lumini roşii în casă după ora 8, să te trezeşti zilnic la aceeaşi oră, etc. Şi zilnic încerc să adaug ceva din spusele lui în rutina mea. Credeţi-mă că a fost foarte benefic.

Paginademedia.ro: De unde te inspiri pentru videoclipurile tale?

Iulian Lemnaru: Dacă este vorba de conţinutul postat pe Instagram şi TikTok, mă inspir din viaţa de zi cu zi. Se întâmplă ca într-o zi să zic ceva amuzant sau să fie o situaţie în care simt că şi alte persoane se regăsesc, le notez şi ulterior le transpun sub formă de video online.

Dacă este vorba de conţinutul de pe Youtube, inspiraţia principală este Mr. Beast, cel mai bun Youtuber în momentul actual. Nu doar conţinutul lui mă inspiră, ci şi stilul său de viaţă. Încerc să îmi împing capacităţile la extrem pe Youtube.

Paginademedia.ro: În funcţie de complexitatea videoclipurilor, câte ore filmezi?

Iulian Lemnaru: Cel mai complex video la care am muncit şi la care am petrecut cel mai mult timp la filmare este acela în care stau într-un iglu timp de 24 de ore. Şi nu, nu au fost doar 24 de ore de filmare continuă. Cu o zi înainte a trebuit să fac set-up-ul, 3 ore a durat să descarc gheaţa din camion şi să pun cub cu cub până devine un iglu.

După cele 24 de ore, eu şi iubita mea, Ana Musat, am distrus iglu-ul şi am strâns cub cu cub, durând încă 3 ore. Pe lângă asta, a fost şi munca de pre-producţie: să dau telefoane pentru a vedea de unde obţin cel mai bun preţ la gheaţă, să caut locaţie pentru a face iglu, să caut un cameraman, şi aşa mai departe.

Aş spune că un astfel de video complex a durat în jur de 35 de ore. Şi partea de post-producţie (editare, planificarea promovării, thumbnail, etc.) care durează peste 30 de ore. Noroc că pe această parte am un editor video la care apelez. V-am dat un exemplu de video complex, dar sunt şi videoclipuri mai simple la care pre-producţia, producţia şi post-producţia durează în total 4-5 ore.

Paginademedia.ro: Te rugăm să ne spui care a fost primul material video pe care l-ai publicat.

Iulian Lemnaru: Dacă îmi amintesc bine, a fost pentru concursul Next Big Vlogger, acum 8 ani, cine il mai ţine minte? Cred că era visul oricărui adolescent să devină vlogger.

Ştiu că era un clip de format lung pentru Youtube şi am făcut "Tipuri de băieţi", unde am ironizat mai multe tipuri de băieţi alături de 2 prieteni. Încercam să intru în echipa lui Laura Giurcanu. Clipul este încă pe canalul meu, doar că este privat. Când mă mai strâng cu prietenii, ne mai uităm la el şi râdem.

Paginademedia.ro: Ai stat timp de 24 de ore într-o "casă" de gheaţă. A fost o provocare sau ai fost curios?

Iulian Lemnaru: Nu aş numi-o nici provocare, nici curiozitate. Am dorit să realizez un clip bun, un clip viral, un clip autentic. Originalitatea nu pot să o afirm, deoarece a mai fost realizat de youtuberi în străinătate, dar nu în România, din câte am aflat eu.

Cu toate că a devenit o provocare după câteva ore petrecute acolo. Am avut prieteni care au venit în vizită, am avut-o pe iubita mea, Ana, care a stat o perioadă cu mine acolo, dar au fost şi ore bune la rând când am stat singur şi, fiind obişnuit să stau pe telefon când mă plictisesc, aici lucrurile s-au schimbat, pentru că nu aveam acces la telefon, internet, nimic, doar eu şi cei 4 pereţi de gheaţă.

Când s-a înnoptat, a venit şi frigul, pe care nu-l simţeam atât de puternic cât timp eram activ prin iglu, dar când m-am aşezat pe patul făcut tot din gheaţă, am simţit că nu trebuie să adorm, că nu se ştie dacă mă mai trezesc.

Este ocazia perfectă să mulţumesc echipei de management pentru că au fost alături de mine şi au urmărit totul live; au venit şi mi-au adus 2 saci de dormit, un termos cu ceai cald şi un fular călduros. După aceea, am reuşit să dorm două reprize de câte o oră şi jumătate de somn.

Ziua următoare am realizat că aveam urmă de degerătură în jurul nasului; eram roşu ca şi cum m-aş fi ars de la soare. Am făcut-o eu, aşa că, pentru binele vostru, nu încercaţi asta.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus