Assen Hristov, acţionar principal şi preşedinte al grupului bulgar Eurohold, care deţine Euroins, a declarat, luni, în debutul conferinţei de presă organizate la Bucureşti, că jurnaliştii Libertatea nu au primit permisiunea de a participa la conferinţa de presă, anunţă ziarul Libertatea.
Motivul? Libertatea creează animozitate între două ţări UE.
Assen Hristov:
„Motivul nu este că 70% dintre articolele de pe site sunt despre noi, ci pentru că foloseşte anumite fapte, distribuie minciuni şi implementează o atmosferă de neplăcere şi agresiune între ambele ţări.
Noi toţi suntem membri ai UE şi (nu este normal) să ne împărţim: bulgarii – cei răi, românii – cei buni. Nu este bine să permitem circularea unei astfel de filosofii”, a declarat şeful Eurohold.
Ziarul Libertatea a publicat începând din luna ianuarie numeroase anchete despre nereguli descoperite la compania Euroins, cel mai mare jucător de pe piaţa asigurărilor din România, cu mai bine de două milioane de asiguraţi.
Săptămâna trecută, ASF a lua la cunoştinţă oficial că a avut loc o nouă insolvenţă pe piaţa de asigurări.
Jurnalistul Cătălin Tolontan a povestit într-un text de opinie despre presiunile pe care Euroins le-ar fi făcut chiar la acţionarii Ringier, proprietarul Libertatea, din Elveţia.
„Investigaţia Libertăţii i-a înfuriat atât de tare, încât a plouat cu mai multe scrisori agresive de ameninţare legală, direct la acţionarii companiei de presă Ringier din Zurich. Şi au spus minciuni despre profesia unui membru al familiei mele, soţia mea, confundând profesiile de audit.”
Tolontan a dezvăluit în 30 ianuarie, când abia începea seria de dezvăluiri despre Euroins, că soţia sa, care este auditor în domeniul publicităţii, câştigase, în urma unui pitch (licitaţie), contractul pentru a face un audit extern pe publicitate chiar companiei Euroins.
Deşi contractul fusese semnat, auditul nu începuse încă şi nici nu fusese făcută vreo plată, a anunţat atunci Tolontan. Mai mult, în acest context, soţia jurnalistului a decis să rezilieze contractul cu Euroins.
„Deşi nu a apărut niciun conflict de interese, am considerat că transparenţa îmi cere, ca jurnalist, să explic de ce am acţionat aşa şi să ofer aceste informaţii către cititori”, a anunţat atunci Tolontan.
„Încercarea de Kompromat legată de membri ai familiei este ceea ce nu mai întâlnisem de la Elena Udrea, cînd ne-a ameninţat în cazul Ridzi, în 2009, şi, mai apoi, de la investigaţiile despre Colectiv, în 2016”, a concluzionat Tolontan.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Comentarii
Plus că dublajul NU a fost atât de prost făcut încât să pară ilogic!!! Au avut grijă să se potrivească în proporție de peste 90%...