VIDEO. Cum a ajuns Petrişor Tănase la Pro TV şi cine i-a făcut propunerea? A fost bucătar-şef la restaurantul condus de bucătarul lui Ceauşescu. A gătit pentru mari actori ai României. A fost bucătarul parlamentarilor. Şi apoi primul bucătar vedetă TV, la Pro TV.
La Pro TV a ajuns datorită lui Florin Călinescu. Pe Adrian Sârbu nici nu îl cunoştea. Şeful Pro TV i-a făcut însă o bună impresie şi a fost şi generos cu salariul.
"Îl ştiam pe Florin Călinescu de când era la Teatrul Mic. Mai venea pe la mine prin birou, îi mai dădeam câte un unt, câte ceva, atunci nu se găsea", a povestit Petrişor Tănase la interviul lunii.
Restaurantul la care lucra Petrişor înainte de 1990 (unde şef era bucătarul lui Ceauşescu) era foarte aproape de Teatrul Mic, unde juca la vremea aceea Călinescu.
După 1990, Petrişor a ajuns bucătar-şef la Palatul Parlamentului, de unde a avut nevoie de un mic ajutor de la Florin Călinescu.
Petrişor Tănase:
"L-am sunat pe Florin şi i-am zis că vreau să fac o petrecere de deschidere pentru Restaurantul Parlamentului. Îl vreau pe Temişan, îl vreau pe cutare... Florin mi-a zis că nu are timp, dar mi l-a dat pe un realizator de la Teatru Tănase...
Cunoscându-mă de atunci cu Florin Călinescu, el trecând la Pro TV, era 1 Martie aşa, cu o petrecere mare în faţa Protv-ului şi avea o bucătărie Adorama şi îi trebuia şi pionul din bucătărie. Spune Călinescu: băi, Petrişor, uite, poţi să vii, filmăm de dimineaţă, până când s-o termina.
I-am zis că vin.
Aşa l-a descoperit Adrian Sârbu:
"La un moment dat, mă sună Călinescu: "băi vezi că la un moment dat te-a văzut Sârbu şi zice că dai bine pe ecran şi vrea să vorbească cu tine".
Eu nici nu ştiam cine e Sârbu. A venit un nene cu barbă şi a zis: Eu sunt Adrian Sârbu. Îmi place cum dai.
Apoi a venit propunerea de la şeful Pro TV:
"Noi avem bucătărie la Ora 7:00 bună dimineaţa, vrei să vii să ne faci câte o reţetă acolo, zilnic? Şi eu am zis atunci "da, de ce nu". Sigur, a trecut 1 martie, m-a mai invitat de mucenici, 7-8 martie. Şi apoi Sârbu a zis, uite, a transmis aşa: de mâine, îl vreau dimineaţa să vină."
Pentru noul job a lăsat bucătăria Camerei Deputaţilor:
"M-am dus în fiecare dimineaţă la Pro TV. Apoi m-am dus la Palatul Parlamentului şi mi-am dat demisia."
Cât despre bani:
"Aveam un salariu bun şi acolo în acea perioadă şi erau alte vremuri. Atunci m-a întrebat domnul Sârbu ce salariu vreau. Sincer, habar nu aveam cât să-i cer. Nici nu mai ştiu cât i-am cerut. Erau destul de mulţi bănicei.
Mi-a spus el: tu ai cerut atât, eu îţi dau atât aşa. Era mai mult decât am cerut."
Interviul lunii este un proiect Paginademedia.ro susţinut de Banca Transilvania.
Interviu transcris cu soluţia Vatis.Tech
VIDEO. Cum a ajuns Petrişor Tănase la Pro TV şi întâlnirea cu Adrian Sârbu
Petrişor Tănase şi salariul de la Pro TV
Bucătarul Petrişor Tănase avea salariu bun ca şef al bucătăriei de la Palatul Parlamentului. Totuşi, i-a lăsat pe aleşi, şi-a dat demisia şi a rămas full-time la Pro TV. Adrian Sârbu i-a dat chiar mai mult decât a cerut.
VIDEO 2. Petrişor Tănase şi salariul de la Pro TV
Petrişor Tănase, primul bucătar vedetă de la TV, a fost în dialog cu Petrişor Obae la Interviul lunii.
Petrişor Tănase a debutat la TV în 1995, în cadrul unei emisiuni culinare realizate pentru TVR Internaţional, şi a cunoscut succesul în cadrul emisiunilor realizate de Andi Moisescu şi Florin Călinescu pentru Pro TV, dar debutul în media a fost mult mai devreme, mai exact înainte de 1989 la Radio România.
Când a plecat de la Pro TV?
Am rămas la Pro TV o perioadă, după care am trecut la Acasă TV, după care s-a încheiat colaborarea cu Acasă TV tocmai din lipsa sponsorilor, pentru că nu mai erau sponsori pe emisiunile culinare.”
„Am plecat pe propriile mele picioare pentru că nu mai erau sponsori. Eu primeam salariu, dar mi se părea aşa să primeşti salariu şi să nu faci nimic şi poate a fost puţin neînţeles şi pentru ei, şi pentru mine.”
Vezi interviul integral, aici: Fascinanta poveste a lui Petrişor Tănase, primul bucătar vedetă de după 1990
Când a început să fie o prezenţă la TV?
„Păi tot fiind la Palatul Parlamentului, Felicia Meleşcanu era directorul de atunci al TVR Internaţional şi atunci m-am dus la Felicia şi i-am zis: doamnă, ştiţi, am o idee. Vreau să fac nişte emisiuni culinare pentru diaspora noastră de aici, de la Palatul Parlamentului. Am mers la secretarul general domnul Axinte Gaspar parcă era atunci şi i-am zis că vreau să fac nişte emisiuni că dă bine şi pentru Parlament, e o deschidere către România.
Filmările erau bilunare din bucătăria de sus de la restaurantul şi Salonul Brâncovenesc. Am făcut acolo o deschidere a restaurantului şi pentru personal şi pentru toţi, şi i-am zis să facem o petrecere mare cu muzică, şi eu cunoscându-l foarte bine pe Florin Călinescu de când el era actor la Teatru Mic, pentru că şi el era unul dintre clienţii noştri care veneau, şi de multe ori Florin venea şi la mine birou, mai beam şi o bere, mai ia şi tu un pachet de unt şi duci acasă la copii, că nu se găsea.
L-am sunat pe Florin şi i-am zis că vreau să fac o petrecere. Îl vreau pe Temişan, vreau pe X cu muzică pentru deschidea restaurantului oficial, i-am zis eu. Florin mi-a zis că nu are timp da mi l-a dat pe un realizator de la Teatru Tănase, şi a venit domnul respectiv şi a zis că o aduce pe Ionela Prodan, etc.
Cunoscându-mă de atunci cu Florin Călinescu, el trecând la Pro TV, era 1 martie aşa, cu o petrecere mare în faţa Protv-ului şi avea o bucătărie şi îi trebuia şi pionul din bucătărie: băi, Petrişor, uite poţi să vii, filmăm de dimineaţă până când s-o termina.
I-am zis că vin. El zice: băi vezi că la un moment dat te-a văzut Sârbu şi zice că dai bine pe ecran şi vrea să vorbească cu tine. Nici nu ştiam cine e Sârbu. A venit unul la mine cu barbă şi a zis, uite, ştii că-mi place cum dai, tu ce zici?
Noi avem bucătărie la ora 7:00 bună dimineaţa vrei să vii să ne faci câte o reţetă acolo, zilnic. Şi eu am zis atunci da, de ce nu. Sigur a trecut 1 martie, m-a mai invitat de mucenici, 7-8 martie. Şi apoi Sârbu a zis uite, a transmis aşa, de mâine, îl vreau dimineaţa să vină.
Şi m-am dus în fiecare dimineaţă. Apoi m-am dus la Palatul Parlament şi mi-am dat demisia. Aveam un salariu bun şi acolo în acea perioadă şi erau alte vremuri. Atunci m-a întrebat domnul Sârbu ce salariu vreau. Sincer, habar nu aveam cât să-i cer. Nici nu mai ştiu cât i-am cerut.
Erau destul de mulţi bănicei. Mi-a spus el, tu ai cerut atât, eu îţi dau atât aşa. Era mai mult decât am cerut. Am rămas la Pro TV o perioadă, după care am trecut la Acasă TV, după care s-a încheiat colaborarea cu Acasă TV tocmai din lipsa sponsorilor, pentru că nu mai erau sponsori pe emisiunile culinare.”
Transcriere realizată cu soluţia Vatis.Tech
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro