Asociaţia Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor a lansat primul podcast dedicat, în premieră, vârstnicilor, în care aceştia au oportunitatea să-şi deschidă sufletul, să fie ascultaţi şi descoperiţi, inclusiv online de către tinerele generaţii, asta în contextul datelor îngrijorătoare privind singurătatea printre cei trecuţi de vârsta a treia din România.
Potrivit asociaţiei, podcastul „Bun la vorbă” va avea un episod nou în fiecare lună şi va atinge subiecte şi sfaturi de viaţă interesante pentru orice vârstă, precum: secretul optimismului, cum să te menţii tânăr, care sunt cărţile care ne pot schimba viaţa, cum să te duci cu bucurie la serviciu.
Primul episod Buni la Vorbă, moderat de Cătălin Dinu, a apărut joi, 22 septembrie şi îl are ca invitat pe Adrian Stroe, fost librar, care "îşi poate da seama de caracterul unui om după felul în care acesta răsfoieşte o carte!"
Cătălin Dinu, moderatorul podcastului, este directorul executiv al Asociaţiei Niciodată Singur. Este specialist în comunicare şi lucrează în asociaţie de şase ani. Are experienţă şi ca om de radio, având în trecut colaborări cu posturi precum Itsy Bitsy FM, Radio România Actualităţi şi Radio România Tineret.
În următoarele episoade, şi alţi seniori care fac parte din programele Asociaţiei Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor, îşi vor oferi perspectivele şi cunoştinţele celor interesaţi.
Podcastul poate fi urmărit pe paginile de Facebook şi Youtube ale Niciodată Singur.
Aproape o treime din vârstnici nu au cu cine să vorbească, timp de zile întregi
Potrivit studiilor realizate de asociaţia deja menţionată, trei din zece seniori români nu au cu cine să vorbească timp de zile întregi, iar unul din patru vârstnici din mediul urban se confruntă cu un grad extrem de singurătate.
Astfel, bătrânii din România sunt printre cei mai singuri vârstnici din Europa, conform asociaţiei.
Trimite un comentariu