Skip to main content

Publicaţiile unde scria Răzvan Băltăreţu au rupt colaborarea cu jurnalistul, după acuzaţiile de viol

 
Publicaţiile unde scria Răzvan Băltăreţu au rupt colaborarea cu jurnalistul, după acuzaţiile de viol

Reacţii ale redacţiilor Press One şi Hotnews, cu care colabora jurnalistul Răzvan Băltăreţu. Cele două publicaţii anunţă cu au întrerupt colaborarea cu el, după acuzaţiile de viol aduse de Adina Florea

Publicitate

Ce spun cei de la Press One?

"În urma recentelor acuzaţii apărute în spaţiul public cu privire la jurnalistul Răzvan Băltăreţu, care şi-a pus semnătura pe mai multe materiale publicate în PressOne în ultimele luni, redacţia PressOne face următoarele precizări:

1. Colaborarea noastră cu Răzvan Băltăreţu se încheie aici.

2. Condamnăm cu tărie orice formă de violenţă sau abuz. Susţinem fără echivoc victimele acestor acte şi ne exprimăm solidaritatea cu toate femeile care au trecut prin astfel de experienţe traumatizante.

3. Pentru redacţia PressOne, integritatea, respectul şi siguranţa sunt valori fundamentale. Considerăm că astfel de comportamente nu-şi au locul în presă şi în nicio altă parte a societăţii.

Şi Hotnews a încheiat colaborarea cu Răzvan Băltăreţu:

"Media Bit Software, compania editoare a publicaţiei HotNews, a luat act de acuzaţiile grave aduse ziaristului Răzvan Băltăreţu. O fostă colegă de presă îl acuză pe acesta de viol. Răzvan Băltăreţu colabora, ca freelancer, cu HotNews pe proiecte editoriale şi comerciale.

În timp ce urmărim derularea evenimentelor cu privire la acuzaţiile grave privind comportamentul lui Răzvan Băltăreţu, comunicăm că relaţia cu acesta a fost încheiată, cu efect imediat."

Răzvan Băltăreţu a fost acuzat de viol de Adina Florea. Într-o postare pe Facebook, ea a spus că ar fi fost violată de Băltăreţu în 2015.

"io la Superscrieri nu merg pentru că am o problemă să-mi văd violatorul premiat pe scenă", a scris Adina Florea. 

"e şi omul care în iulie 2015, atunci când aveam abia 20 de ani împliniţi, s-a urcat peste mine şi m-a violat în timp ce-i urlam nu. apoi a adormit în patul meu, iar eu am plecat să dorm pe malul Dâmboviţei, în faţa căminelor de la Grozăveşti.

între timp, fapta s-a prescris. dar a existat, iar martori sunt toţi prietenii care mi-au ascultat povestea şi sutele de ore de terapie pe care le-am făcut în ultimii 5 ani.

agresorul şi-a lansat un podcast despre educaţie sexuală, iar azi, a ridicat un premiu necuvenit. pentru mine, e prea mult. iar azi sunt suficient de puternică să o spun."

Publicaţia G4Media a stat de vorbă atât cu Adina Florea, cât şi cu Răzvan Băltăreţu. Pe scurt, ce au spus, via G4Media:

Adina Florea: Fost ziaristă spune că Răzvan Băltăreţu îi corectase eseurile pentru admiterea la facultatea de jurnalism şi s-a reîntâlnit cu el la petrecerea care s-a organizat după admitere.

“După aia mi-a tot mai scris, ne-am văzut de câteva ori şi atunci devenisem prieteni, eu ţineam oarecum la el, adică mă interesa oarecum dar .. am băut, a venit la mine în cameră, am băut, s-a suit peste mine, eu i-am zis “Nu” şi el m-a violat şi s-a culcat. Nu am depus plângere pentru că habar nu aveam ce să fac, adică nu ştiu câte fete de 20 de ani sunt în stare să depună plângere la poliţie mai ales când sunt violate de un prieten în propria lor casă, nu e ca şi cum te violează un străin pe stradă”

Răzvan Băltăreţu: Băltăreţu a afirmat că a avut o “relaţie neoficială” cu Adina Florea şi a negat existenţa unui act de viol. “Noi am avut … nu a fost o relaţie oficială (…) Am ieşit cu prieteni de-ai ei, cu prieteni de-ai mei” şi “într-adevăr am făcut sex de câteva ori la ea în camera de cămin”.

“Am preţuit de fiecare dată consimţământul şi dacă ar fi fost aşa, “Nu”, foarte … dacă ar fi fost “Nu” expres spus în niciun caz nu aş fi făcut asta”, a spus el.

Întrebat dacă băuse în acea seară, el a răspuns: “Da, amândoi am băut”.

Întrebat dacă este posibil să nu mai ţină minte exact cum a fost, Răzvan Băltăreţu a precizat: “Asta nu, îmi aduc aminte lucrurile astea şi în egală măsură îmi aduc aminte că am apreciat-o mereu, nu a fost băi reuşesc în seara asta şi gata, adică nu era prima dată când făceam sex”.

Adina Florea, mai notează G4, a spus că a mai făcut sex de două ori cu Răzvan Bălăreţu, după noaptea în care ar fi fost violată.

Citeşte şi - G4Media: Jurnalista Adina Florea îl acuză pe ziaristul Răzvan Băltăreţu de viol: „M-a violat în iulie 2015. Aveam 20 de ani. Viaţa mea nu a mai fost niciodată la fel” / Ziaristul neagă acuzaţiile

 
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus