Băieţii de la „Vorbeşte lumea" (Pro TV), adică Andrei Lăcătuş alias Shurubel şi Bogdan Ciudoiu, au povestit, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro, cum petrec anul acesta Sărbătorile de Iarnă şi care sunt obiceiurile lor de Crăciun şi de Revelion. Cei doi au spus ce colinde ascultă, cum împodobesc bradul şi care sunt regulile sfinte pentru ei în această perioadă. Lăsăm în articol şi clipuri cu colindele lor preferate, numai bune de împodobit bradul.
Shurubel şi Bogdan Ciudoiu prezintă emisiunea „Vorbeşte lumea” de la Pro TV, împreună cu Lili Sandu. Cei doi sunt gazdele acestui show matinal din 2021.
Scurt istoric: Emisiunea „Vorbeşte lumea” a debutat la Pro TV în vara anului 2015, dar a avut mai multe formule de prezentare. Din vara lui 2021, după ce a plecat de la cârmă actorul Gabriel Coveşeanu alias Cove, au venit „în barcă” Andrei Lăcătuş alias Shurubel şi Bogdan Ciudoiu. Din toamna lui 2022, colega lor de prezentare este Lili Sandu.
Din interviu, pe scurt:
- „Bradul se face pe 24 decembrie. Ne strângem toţi să îl facem. Pe fundal avem Ştefan Hruşcă şi Fuego”
- „Momentul Vorbeşte lumea de la PROtevelion va ridica în picioare toate vedetele din sală"
- „Sărbătorile de Iarnă înseamnă zăpadă”
- „Cozonacul nu se mănâncă înainte de ziua de 25 decembrie”
Paginademedia.ro: Cum arată Sărbătorile de Iarnă ideale?
Shurubel: Se iau două bucăţi familii, a mea şi a soţiei, se aşază împreună în Sibiu, se adaugă un pic de târg de Crăciun, un brad, cadouri, o excursie pe pârtie la Păltiniş, se amestecă bine şi se serveşte cu zăpadă şi miros de vin fiert.
Paginademedia.ro: Cum vei sărbători Crăciunul şi Revelionul anul acesta?
Shurubel: Cel mai probabil o să fiu la Sibiu în mare parte a timpului, dar parcă mă tentează şi o excursie cu maşina până la Budapesta sau Viena. Nu ştiu dacă ştiţi, dar de la Sibiu e o autostradă care duce direct spre Europa. Am fost şocat şi eu când am aflat.
Paginademedia.ro: Ce înseamnă aceste sărbători pentru tine?
Shurubel: Înseamnă timp vesel cu familia, dar şi cu mine însumi, ca să îmi închei socotelile cu 2023 şi să apăs pe butonul de update la versiunea mea şi mai mişto din 2024.
VIDEO. Shurubel (Andrei Lăcătuş): „Bradul se face pe 24 decembrie. Ne strângem toţi să îl facem. Pe fundal avem Ştefan Hruşcă şi Fuego”
Paginademedia.ro: Ce tradiţii de Crăciun şi de Anul Nou respecţi cu sfinţenie?
Shurubel: Bradul e brad şi se face pe 24 decembrie, după-amiaza. Ne strângem toţi să îl facem, îi dăm ocol cu beteală, aşezăm simetric globurile, iar eu mă urc pe scaun la final, să pun steaua în vârf. Pe fundal avem Ştefan Hruşcă sau Fuego.
Paginademedia.ro: Cum arătau aceste sărbători în copilărie?
Shurubel: Cea mai tare perioadă a fost între clasa a V-a şi clasa a VIII-a, deoarece făceam parte din cor. Plecam în grupuri de câte cinci-zece adolescenţi şi cutreieram blocurile unui cartier ales pentru seara respectivă.
Urcam la ultimul etaj şi cântam pe scară, coborând până la parter. Ne opream la fiecare uşă care se deschidea, dar nu băteam şi nu sunam niciodată. Oamenii ne deschideau din bucurie.
Paginademedia.ro: Povesteşte-ne, te rog, o întâmplare amuzantă care a avut loc de Revelion.
Shurubel: Am fost mulţi ani DJ rezident într-un club din Bucureşti şi am făcut Revelioane la pupitru. Într-un an, am simulat o întrerupere de curent la numărătoarea de la miezul nopţii.
Am închis tot, lumini şi muzică, pentru câteva secunde. Apoi, am pornit din nou în forţă şi am început să dansăm, mai puţin doi prieteni care au decis că întunericul fusese un moment bun să se sărute. Uite aşa a început o relaţie care durează şi acum.
VIDEO. Shurubel (Andrei Lăcătuş): „Momentul Vorbeşte lumea de la PROtevelion va ridica în picioare toate vedetele din sală”
Paginademedia.ro: Dar care este cel mai frumos lucru de care ai avut parte în preajma sărbătorilor?
Shurubel: În ultima vreme, cred că cel mai frumos lucru a fost faptul că soţia m-a dus (mai degrabă m-a târât) la lecţii de schi şi am învăţat cât de cât să mă mişc pe pârtie. Îi super mulţumesc pentru asta!
Paginademedia.ro: Obişnuieşti să îţi faci rezoluţii pentru anul nou? Dacă da, ce ţi-ai propus pentru 2024?
Shurubel: Da, mă setez pentru anul nou în general, iar pentru 2024 mi-am propus să trăiesc viaţa ca pe o vacanţă şi să mă bucur de absolut orice fac: de la drumurile către muncă, până la aşteptatul la cozi la ANAF.
Paginademedia.ro: De ce nu ar trebui să ratăm momentul tău de PROTEVELION?
Shurubel: Momentul „Vorbeşte lumea” de la Revelion va ridica în picioare toate vedetele din sală. Credeţi-mă, o să vă ridice şi pe voi, şi pe vecinii voştri, din fotolii şi de pe scaune. Pregătiţi-vă pentru rock, hip-hop, funk şi... încă un gen muzical surpriză totală.
Paginademedia.ro: Te rog să ne transmiţi o urare pentru cei de acasă în legătură cu noul an
Shurubel: Să aveţi un an în care să nu vă stresaţi corpul cu gânduri aiurea, să îl trăiţi în prezent şi să vă vedeţi cât mai des în oglindă zâmbetul ăla venit de nicăieri, care să vă facă fiecare zi mai bună!
GALERIE FOTO. Bogdan Ciudoiu: „Sărbătorile de Iarnă înseamnă zăpadă”
Bogdan Ciudoiu îndrăgeşte sporturile de iarnă / foto: arhiva personală
Paginademedia.ro: Cum arată sărbătorile de iarnă ideale?
Bogdan Ciudoiu: Cu siguranţă, undeva unde este frig şi zăpadă, undeva la munte, ca să mă pot bucura câteva zile de pârtie, de un vin fiert şi de senzaţia aceea pe care o ai când ajungi la căldură după ce ai stat zgribulit.
De asemenea, sărbătorile ideale înseamnă timp petrecut cu familia şi cu cei dragi. Pentru mine, Sărbătorile de Iarnă înseamnă zăpadă. Nu sunt genul care merge pe o insulă pustie în acea perioadă a anului, deşi s-ar putea, la un moment dat, să încerc varianta aceasta cu insula exotică.
Mi-ar plăcea să încerc o dată în viaţă, deşi Sărbătorile de Iarnă sunt puternic asociate cu zăpada.
Paginademedia.ro: Cum vei sărbători Crăciunul şi Revelionul anul acesta?
Bogdan Ciudoiu: Crăciunul va fi sărbătorit acasă, alături de părinţi şi de fete, adică fetiţa şi soţia mea. În a doua zi de Crăciun, vom pleca prin Europa, cu maşina.
Avem ca destinaţii Budapesta, Bratislava, Viena şi Cracovia. Cu ocazia asta, vom face şi un tur al târgurilor de Crăciun. O să ne relaxăm, fiindcă nouă ne place foarte mult să ne plimbăm. Drumurile de genul acesta ne încarcă bateriile.
Bogdan Ciudoiu: „Cozonacul nu se mănâncă înainte de ziua de 25 decembrie”
foto: freepik.com
Paginademedia.ro: Ce înseamnă aceste sărbători pentru tine?
Bogdan Ciudoiu: Sărbătorile de Iarnă, pentru mine, sunt un prilej de pauză, relaxare, o binemeritată frână.
În ritmul nebun pe care îl am în fiecare zi, de luni până vineri, în tot restul anului, mi se pare că este un moment de respiro, în care apuci să petreci timp alături de cei dragi, timp pe care ţi-ai dori să îl ai în timpul anului, dar de cele mai multe ori nu prea îl ai... Mai pe scurt, e un pansament pentru suflet şi pentru liniştea interioară.
Paginademedia.ro: Ce tradiţii de Crăciun şi de Anul Nou respecţi cu sfinţenie?
Bogdan Ciudoiu: În primul şi primul rând, cozonacul nu se mănâncă înainte de ziua de 25 decembrie. Ne punem pofta în cui, iar pe 25 mâncăm din cozonacul-vedetă.
În general, o tradiţie pe care vreau să o respect în fiecare an este să am alături de mine persoanele dragi, în special părinţii, pentru că sunt conştient că nu o să-i am alături de mine pentru totdeauna şi măcar de Sărbătorile de Iarnă vreau să îi ştiu lângă mine, la aceeaşi masă.
Vreau să putem povesti pe larg, în tihnă, ce mai face fiecare, să ne putem conecta mai mult decât o facem în restul timpului. De Anul Nou, nu port lenjerie intimă roşie, n-am nici stresul cu bani în portofel la miezul nopţii.
Mi se pare mai important să ciocneşti un pahar de şampanie, la 12 noaptea, cu persoanele dragi, care înseamnă cel mai mult pentru tine.
VIDEO. Bogdan Ciudoiu: „Aveam adevărate sesiuni de colindat prin cartier atunci când eram mici”
Paginademedia.ro: Cum arătau aceste sărbători în copilărie?
Bogdan Ciudoiu: Aici e interesant, e cu nostalgie, pentru că tocmai am povestit cu un prieten din copilărie despre sesiunile de colindat pe care le aveam prin cartier atunci când eram mici. Am copilărit în Aviaţiei, în Bucureşti, şi la momentul respectiv, eram o gaşcă de vreo opt copii, iar de la an la an măream aria de colindat.
Dacă atunci când eram micuţi stăteam doar la noi pe scară, în următorii ani am început să ne mutăm şi pe la scările de lângă, apoi la blocurile din proximitate, iar la un moment dat, am ajuns să colindăm tot cartierul Aviaţiei.
Iernile erau grele, era foarte multă zăpadă. Ne întorceam de la colindat cu o grămadă de fructe şi bani. Ne băgam în scara blocului şi încercam să ne uscăm mănuşile şi hainele la un calorifer călâi, dar niciunul nu voia să meargă acasă. Încercam să tragem de timp cât mai mult. Era extraordinară perioada aceea, mi-a plăcut mult de tot.
Paginademedia.ro: Povesteşte-ne, te rog, o întâmplare amuzantă care a avut loc de Revelion.
Bogdan Ciudoiu: De Revelion, nu mai ştiu exact ce an era, eram mici, dar ştiu că a nins foarte tare. Am ieşit afară, la miezul nopţii, iar zăpada era trei sferturi din cât eram eu cu totul, la momentul respectiv. Ne-am bătut cu bulgări cu toţi vecinii. Adulţii erau cu paharele de şampanie în mână, iar copiii se jucau. Ne-am făcut nişte cazemate. Cred că a fost singura bătaie cu zăpadă, cu cazemate, pe care am făcut-o la miezul nopţii.
Bogdan Ciudoiu: „Sunt născut de Moş Nicolae”
Bogdan şi familia sa, cu bradul de Crăciun de anul trecut / foto: arhiva personală
Paginademedia.ro: Dar care este cel mai frumos lucru de care ai avut parte în preajma sărbătorilor?
Bogdan Ciudoiu: Posibil să fie momentul în care m-am născut (râde). A fost un moment foarte bun pentru mine, deşi nu eram conştient la vremea aceea. Sunt născut de Moş Nicolae, pe 6 decembrie. Fiecare an are o însemnătate aparte.
În general, senzaţia asta de linişte, de relaxare şi momentul în care totul încetineşte de sărbători este un lucru frumos, de care am parte în această perioadă a anului.
Paginademedia.ro: Obişnuieşti să îţi faci rezoluţii pentru anul nou? Dacă da, ce ţi-ai propus pentru 2024?
Bogdan Ciudoiu: Mie mi se pare periculos să-ţi setezi prea multe aşteptări de la un nou an, pentru că asta poate deschide uşor şi drumul către dezamăgire. De regulă, le-am luat pas cu pas. N-am îndrăznit să visez cu adevărat la ţeluri uriaşe, am luat-o din aproape în aproape.
Dacă se poate, dragă 2024, mi-aş dori să continui proiectele frumoase din 2023, de care sunt atât de mândru...
Sper să meargă tot aşa mai departe, deoarece sunt foarte bucuros cu tot ceea ce fac, sunt foarte încântat să lucrez cu aceşti oameni.
Mă simt foarte împlinit să am o fetiţă deşteaptă şi sănătoasă, care creşte incredibil de repede. Mă simt împlinit cu familia mea.
Sincer, nu aş schimba absolut nimic. Sunt foarte fericit. Mi-aş dori doar să continue lucrurile în acelaşi ritm.
Bogdan Ciudoiu: „Vă dau un mic spoiler din momentul nostru de la PROtevelion”
Bogdan, Lili şi Shurubel au realizat un moment special pentru programul de Revelion de la Pro TV, PROtevelion, de care sunt foarte mândri / foto: Pro TV
Paginademedia.ro: De ce nu ar trebui să ratăm momentul tău de „PROtevelion”?
Bogdan Ciudoiu: Având experienţa „PROtevelionului” trecut, anul acesta am ridicat ştacheta.
Am îmbunătăţit mişcarea scenică, Shurubel a făcut o treabă fantastică pe versuri. Din nou, s-a autodepăşit. Trupa a făcut să duduie totul în spatele nostru.
Mi se pare că este un moment foarte energic, care îţi dă o stare fantastică pentru noul an.
Vă dau un mic spoiler din momentul nostru de la „PROtevelion”: la un moment dat, cântăm: „2024, alt niveeeeeel/ Mâna sus, la cer!”, iar chestia asta captează perfect starea pe care o avem cu toţii pentru anul care vine.
Hai să fim cu toţii mai buni, să ne autodepăşim şi să vedem cât de departe putem să ne ducem.
Paginademedia.ro: Te rog să ne transmiţi o urare pentru cei de acasă în legătură cu noul an.
Bogdan Ciudoiu: Mi-ar plăcea să ne regăsim cu toţii plăcerea pentru ce facem, să avem momente în care ne oprim în toată nebunia, în care să ne amintim de ce facem ceea ce facem, de ce ne-am apucat, care este scopul, care este motivul pentru care ne umplem zilele aşa cum o facem în momentul ăsta.
Dacă nu găsim exact un răspuns, atunci ar trebui să facem o schimbare şi să nu ne fie frică să o facem. Dacă ne amintim şi cu ocazia asta reuşim să ne întoarcem în timp la copilul care a avut un vis şi ştia exact de ce vrea să se apuce de un lucru, asta ar trebui să servească drept motivaţie, să ne amintească de ce o facem, să ne dea liniştea, calmul, bucuria de a face lucrurile bine, de a le face atât de bine încât să fim mândri de ce iese din mâinile noastre.
De asemenea, să nu uităm de noi în toată viaţa asta agitată, să ne iubim şi respectăm mai mult pe noi înşine, să lăudăm mai mult propria persoană. Fiecare dintre noi aleargă în viaţa asta, într-o direcţie sau în alta, şi trebuie să ne apreciem pe noi înşine pentru lupta pe care o ducem zi de zi.
Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro