Skip to main content

Teleşcoala revine la TVR 2. Când începe un nou sezon de lecţii pentru elevi

 
Teleşcoala revine la TVR 2. Când începe un nou sezon de lecţii pentru elevi

Elevii vor putea urmări, din nou, lecţii la televizor. Principalii beneficiari ai programului Teleşcoala sunt cei care se pregătesc pentru examenele finale: Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul. 

Publicitate

Programul Teleşcoala revine cu noi episoade pe TVR2, începând cu 31 ianuarie, de luni până vineri.

În intervalul orar 9:00-10:00 vor fi predate ore de română şi matematică, pentru clasa a VIII-a, iar de la 15:00-16:00 vor fi lecţii pentru nivelul liceal. Adică materii precum limba şi literatura română, matematică, biologie, fizică, istorie, geografie, chimie, informatică, economie, filosofie, logică şi sociologie.

Profesorul de matematică Costel-Dobre Chiteş, de la Colegiului Naţional de Informatică Tudor Vianu, este unul dintre dascălii implicaţi în Teleşcoala. El a semnalat cum şi de ce apar goluri în educaţia copiilor.

„În general, părinţii şi elevii se concentrează, când învaţă la matematică, pe capitolele care sunt testate la examen. Alte capitole, de geometrie sau de algebră care se studiază, de multe ori sunt predate unor copii mai puţin interesaţi. Vă daţi seama câte goluri se acumulează. 

Elevii trebuie să conştientizeze că nu învaţă doar pentru Evaluare Naţională sau Bacalaureat şi că tot ceea ce se acumulează în şcoală sau în liceu le va folosi şi în facultate. Matematica este folositoare şi pentru cei care studiază arta, de exemplu. 

Participarea la ore este fundamentală pentru elevi, iar ei ar trebui să pună profesorilor întrebări unde nu înţeleg“.

Care este numărul optim de ore de studiu pentru rezultate bune la examen?

Profesorul Costel-Dobre Chiteş are chiar o formulă: „X înmulţit cu 3. Unde X este numărul de ore făcute în clasă. Ceea ce înseamnă că, dacă la şcoală elevul are 4 ore de matematică, trebuie să lucreze independent încă 12 ore“.

Programul Teleşcoala a introdus şi două cursuri de dirigenţie, în fiecare dimineaţă de vineri, de la ora 9:00 şi de la ora 9:30. Printre temele abordate: cum ne pregătim pentru examene, conduită, managementul timpului sau cum facem faţă provocărilor din pandemie.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Daniel Daniel
    Initiativa este superba, insa, cum ar putea urmari elevii aceasta emisiune daca ei sunt la scoala in intervalul 8:00 - 15:00?! Pe la 15:30 ajung acasa, iar pana la 16:00 se schimba de haine, mananca, golesc ghiozdanul si se odihnesc putin.

    Regula X3 este sublima.
    Sa luam cazul unui copil de clasa a 7-a sau a 8-a are 5 ore de matematica (e la profil mate-info) si 4 ore de romana. Ignoram celelalte ore. Ar trebui sa lucreze independent 3x5 + 3x4 = 27 ore / saptamana. Daca le repartizam in cele 5 zile ale saptamanii => ar trebui sa adunam la programul scolar (de 6 sau 7 ore / zi) inca 4 ore de studiu independent, doar la cele doua materii!
    Rezulta cam 10 ore de educatie specifica / zi pentru un copil la 2 materii. Daca se mai adauga 1 ora de studiu / zi pentru celelalte materii (istorie, geografie, informatica, fizica, chimie s.a.) + 1 ora deplasarea casa-scoala-casa (desi in multe cazuri aceasta dureaza mai mult) am ajuns la un total de 12 ore de program obligatoriu zilnic pentru un copil de clasa a 7-a sau mai mare. Oare, cati adulti muncesc 10 ore / zi?

    Vremuri bune!

Trimite un comentariu

sus