Skip to main content

„Împărăteasa Ki”, un nou serial coreean, difuzat la TVR 1. Când e premiera?

 
„Împărăteasa Ki”, un nou serial coreean, difuzat la TVR 1. Când e premiera?

Televiziunea Română va difuza un nou serial coreean. Producţia intitulată „Împărăteasa Ki” (Empress Ki, 2013) va fi transmisă în premieră la postul public.

Publicitate

„Împărăteasa Ki” debutează astăzi, 25 octombrie, de la ora 16.45 şi se va difuza în fiecare zi de luni până vineri, de la aceeaşi oră, la TVR 1.

Noul serial coreean ia locul producţiei „Furtună la palat”, al cărei episod final s-a difuzat ieri, 24 octombrie.

Împărăteasa Ki este interpretată de actriţa Ha Ji-won („Secret Garden”, „Hwang Jin Yi”, „The King 2 Hearts”):

„Am fost cu totul impresionată de un personaj atât de puternic şi activ...Îmi plac foarte mult poveştile istorice care se împletesc cu cele de dragoste”, a povestit actriţa.

Galerie foto:

Povestea serialului Împărăteasa Ki:

„Este vorba despre viaţa unei native a Regatului Goryeo care ajunge, de la statutul de concubină, în Dinastia Yuan, la cel de împărăteasă-consoartă. Acţiunea filmului aduce în prim plan atât iubirile tinerei, cât şi ambiţiile ei politice.

La începutul secolului XIV, în regatul coreean Goryeo – vasal al Imperiului Mongol - micuţa Ki Seung-nyang şi mama ei fac parte dintr-un grup de femei trimise ca tribut împăratului. Pe drum, în timpul unei tentative de evadare, mama este ucisă sub ochii fetiţei, dar aceasta reuşeşte să scape. Deghizată în băiat, ea îşi petrece copilăria şi adolescenţa învăţând să lupte precum cei mai buni războinici şi câştigă afecţiunea regelui din Goryeo.

Luată cu forţa la curtea imperială, ca simplă servitoare, Ki îşi construieşte pas cu pas propriul destin, cu inteligenţă şi ambiţie: întâi concubină şi confidentă a împăratului Toghon Temur, apoi împărăteasă-consoartă şi lider al Dinastiei Yuan”, transmit cei de la TVR.

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus