“Vrem să dublăm audienţa emisiunii Starea Naţiei în noul sezon”, a declarat realizatorul Dragoş Pătraru, la interviul online Adevărul Live.
În interviu, Pătraru a spus că noua oră – 22.00 – avantajează emisiunea şi că a fost de acord cu noul interval încă de la finalul sezonului trecut al emisiunii. Totodată, el a declarat că echipa de producţie trebuie să găsească publicitate pentru emisiune.
Dragoş Pătraru, la Adevărul Live:
- Eu la TVR am avut o libertate totală, ne-am asumat misiunea TVR şi am considerat că e cel mai bun mediu să face această emisiune. Am vrut să rămânem. Ni s-a spus că se vrea emisiunea asta, mai ales că se fac cifre de audienţă de zece ori mai mare ca înainte. Dar ni s-a mai zis „O vindeţi voi“. În loc să primesc bani din ce se încasează din această emisiune, eu trebuie mă plătesc pe mine şi echipa. Nu trebuie să fac eu asta. Eu lucrez 14 ore pe zi la emisiune, când să mai lucrez şi pentru banii ăştia?
- Eu cred că ne avantajează ora 22:00. La ora 23:00, TVR poate să aducă maxim un milion de oameni. De la ora 22:00, consumul fiind foarte mare, eu pot să am o „ţeavă dublă“. Ar trebui, matematic, să ne dublăm audienţa.
- Am fost de acord de la finalul sezonul trecut cu ora asta. Nu am venit în locul lui Moise Guran. El trebuia să rămână la ora 23:00 sau să revină la ora 19:00, cum a mai făcut. El a spus că era bine să intrăm de la ora 22:00. Moise are o nişă mică, noi ne adresăm unui public mult mai larg.
- O să avem o ediţie şi duminica. Telespectatorii ne spuneau să nu mai dăm best-off-ul de duminică. Suntem puţini oameni care lucrează la emisiunea asta. Publicul spunea că nu se mai uită la best-off. Am zis, „OK, vă furnizăm o ediţie duminică“.
- Nu pot să compar emisiunile de acest fel, cele a lui Radu Banciu şi Mircea Badea. Eu cred că nicio emisiune nu e pamflet, ambalăm subiectele serioase cu umor. CNA a contribuit în timp la confuzie. Noi ne-am încadrat la divertisment, că aşa a zis TVR, nu la infotainment cum voiam.
- Dacă facem o comparaţie, TVR are în acest moment 135 de emisiuni. În condiţiile în care bagi 5% din venituri în producţie poţi să faci 135 de emisiuni de calitate? Legea trebuie schimbată.
- TVR, dacă nu ajunge la lume, nu îşi îndeplineşte misiunea. Există această discriminare că televiziunea primeşte taxă. S-a spus că aveam voie doar 8 minute de publicitate, nu avem voie să intrerupem producţiile. Eu o să spun la final de-acum: „Să vă uitaţi la ultimele trei minute de publicitate că altfel nu mâncăm“.
- Aş vrea să fiu plătit din taxele oamenilor, mai ales dacă livrez un produs performant. Acum trebuie să alerg să plătesc bani. Eu, anul trecut, nu am ştiut cine a cerut publicitate în emisiune. Nu e treaba mea. Sper să dăm aceste minute la o agenţie.
- Guvernul şi Parlamentul trebuie să rezolve situaţia TVR. Stelian Tănase le-a scris ăstora cam târziu. Se ştia că se va ajunge aici. Totul este politic. A ajuns să fie cearta între Ponta şi Tănase? Ce are televiziune publică cu cearta a doua partide sau a unor oameni puşi de nişte partide? Omorâţi instituţia asta pe o luptă politică.
- Noi suntem obligaţi acum să facem cu costuri mici producţia asta. Costurile sunt prea mari ca să fim în direct.
- Vrem să dublăm audienţa sezonul ăsta. Semnelele pe care le avem din piaţă sunt bune. Depinde de noi cum vom ambala produsul ca să fie echilibrat. Vrem să introducem mai multe lucruri noi. Le vom băga mai mult în ediţia de duminică.
Transcrierea detaliată a interviului de la Adevărul Live, aici
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
Comentarii
Da, interesant, ce să zic...dacă ați ajuns să fiți și agenți publicitari...ce să înțeleg că, de-acum înainte, toți cei care vor să facă emisiuni trebuie să vină cu bani de acasă ori să îi aducă de la ”sponsori”. Interesantă abordare a conducerii TVR...dacă au văzut că Guran a venit cu banii, de ce nu ar face și alții același lucru...
Fraților, TVRul trebuie să vă plătească, e treaba televiziunii publice de unde si cum face rost de acesti bani...nu voi trebuie să faceți rost de bani ca TVRul să vă plătească!