BLOGOSFERĂ. Textul lui Moise Guran de pe blogul biziday.ro despre PFA (persoana fizică autorizată) şi reducerea CAS (contribuţiile de asigurări sociale) a fost cea mai distribuită postare pe Facebook. Materialul intitulat "Adio PFA! Trăiască MICRO! Un răspuns pentru tâmplarul Fekete…" a fost distribuită de peste 1.400 de ori pe reţeaua de socializare.
"Nu se poate face o legislaţie care să-i favorizeze pe cei care nu plătesc taxe, ci doar o legislaţie care, prin taxe mai mici, să-i convingă şi pe cei care nu plăteau, să plătească, dar mai puţin. (...) Cum să te bucuri de reducerea CAS dacă tu nu plăteşti legal salarii? (...) În acelaşi timp, tot eu v-am spus că reducerea cotei generale de TVA este mai puţin importantă decât facilităţile acordate micro-întreprinderilor. E timpul să vă recalibraţi cu toţii afacerile", a scris Guran, pe blogul său.
Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără şi două de pe blogul Simonei Tache cu câteva sute de distribuiri pe Facebook.
O selecţie de materiale de pe bloguri şi platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi FacebrandsPRO:
1. Biziday.ro, “Adio PFA! Trăiască MICRO! Un răspuns pentru tâmplarul Fekete…”, - 1410 share-uri pe Facebook.
Din material:
Şi Biziday a fost cândva o micro-întreprindere, a trecut şi prin etapa de suspendare a activităţii, ne-a mers şi mai bine şi mai rău, iar eu personal am avut nopţi în care n-am putut dormi de grija faptului că n-aveam bani să plătesc salariile. Salarii plătite legal, pe cartea de muncă, într-un domeniu în care nicio televiziune de ştiri (cu excepţia notabilă a Digi24) nu îşi plăteşte oamenii pe cartea de muncă. Evoluţia noastră este permanent updatată pe pagina Despre iar cei interesaţi pot găsi mai multe date pe site-ul ANAF. - See more at: http://www.biziday.ro/2016/01/07/adio-pfa-traiasca-micro-un-raspuns-pentru-tamplarul-fekete/#sthash.6EoSDNiW.dpuf
2. Simonatache.ro, “Cele mai jalnice argumente pro-educarea copiilor prin bătaie” - 729 de share-uri pe Facebook.
Din material:
63% dintre români folosesc bătaia în educaţia copiilor. O spune un studiu realizat de Salvaţi Copiii în 2015. Am scris ieri împotriva acestui obicei, am încercat să explic că graniţa dintre “o pălmuţă, din când în când” şi “bătaie” e imposibil de stabilit şi că, dacă între noi, adulţii, nu ne snopim, atunci când nu ne înţelegem şi nu ne ascultăm unii pe alţii, ba chiar comitem tâmpenii uriaşe, nu văd ce anume ar putea justifica violenţa împotriva unui copil. Mă doare creierul de ce contraargumente am auzit.
3. Zoso.ro, “Dacă vine Bolojan în vacanţă la Predeal se lasă cu autostradă Braşov – Bucureşti”, - 538 de share-uri pe Facebook.
Din material:
Ilie Bolojan este un politician român din Bihor, cunoscut publicului ca primar al oraşului Oradea. (...)Înainte de a vă povesti ceva tare de tot cu el, iată motivul pentru care scriu acest articol: Oradea are o centură aproape completă, cu două benzi. Şi e inaugurată tăcut, fără fast. Şi prin Braşov se întâmplă din astea, probabil şi prin alte oraşe.
4. Simonatache.ro, “Despre cazul Bodnariu şi faptul că, în România, 63% dintre familii folosesc bătaia ca metodă de educaţie”, - 517 share-uri pe Facebook.
Din material:
Ştiţi cazul Bodnariu, se tot vorbeşte de el de ceva vreme. Pe foarte scurt, autorităţile norvegiene au luat în custodie cei 5 copii ai familiei Bodnariu, pe motiv de violenţă fizică, iar ancheta este în plină desfăşurare. Ce se întâmplă: în Norvegia e cu desăvârşire interzis să-ţi baţi copiii, iar organismele de protecţie a copilului reacţionează extrem de rapid şi de ferm în astfel de situaţii, separându-l de familie şi demarând ancheta în urma căreia se decide dacă se trece la adopţie sau nu. Familia Bodnariu, compusă din românul Marius şi norvegianca Ruth, a recunoscut în treacăt, într-un interviu luat de Antena 3, ceva “palme la fund”, dar totodată consideră un mare abuz ceea ce s-a întâmplat
5. Biziday.ro, “Cercul vicios al muncii la negru”, - 451 de share-uri pe Facebook.
Din material:
În Marea Britanie se numeşte „self employed sole trader” şi este acelaşi lucru ca persoana autorizată din România. Cu alte cuvinte, lucrezi pe cont propriu, declari cheltuielile pe care le ai ca independent şi, an de an, în luna aprilie, guvernul britanic îţi returnează, fie o parte din taxele plătite, fie suma întreagă, în cazul în care nu ai făcut mai mult de zece mii de lire anul trecut (venitul neimpozabil este stabilit anual de guvern. Pentru anul fiscal 2014/2015 a fost de zece mii de lire).
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Trimite un comentariu