Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a respins raportul de activitate al TVR, ceea ce înseamnă că a fost demis consiliul de administraţie în frunte cu Irina Radu, preşedintele TVR. Raportul a picat cu 203 voturi la 74.
Irina Radu a intrat în Consiliul de Administraţie al TVR fiind numită de PSD.
Conform News.ro, Doina Gradea, până acum membru în consiliul de administraţie la numirea PSD, urmează să fie audiată pentru a fi director interimar al TVR. Informaţia despre numirea Doinei Gradea ca interimar la TVR a fost avansată încă de dimineaţă şi de postul B1 TV.
Cine este Doina Gradea, noul interimar al TVR:
A venit, în 1992, ca reporter la agenţia Mediafax. Un an mai târziu, a fost editorul general adjunct al agenţiei de ştiri.
În 1994, secretar general de redacţie la canalul de ştiri Canal 31.
Din 1995 a fost asistenta personală a lui Adrian Sârbu, după care, în 1998, a fost Corporate Affairs Manager pe grupul MediaPro şi pe canalele Pro TV.
Din 2004 a fost director executiv al canalului Pro TV Internaţional. În 2014, a fost concediată de la conducerea postului (detalii, AICI), măsură pe care a contestat-o în instanţă. Gradea a pierdut, însă, procesul definitiv.
În ianuarie 2016, Doina Gradea a început colaborarea cu Ştirile TVR, fiind consilier. Două luni mai târziu, în martie 2016, ea a fost propusă de PSD în Consiliul de Administraţie al TVR.
CONTEXT. Raportul de activitate al TVR pe anul 2016, depus la Parlament încă din luna aprilie, însă a fost luat în discuţie, de urgenţă, abia săptămâna trecută.
Potrivit HotNews, care citează Agerpres, raportul de activitate al TVR a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a şedinţei comsiilor de cultură pe 19 septembrie. În comisii, au fost 17 voturi pentru respingerea raportului, doua abtineri si un vot impotriva. Parlamentarii PNL s-au retras de la şedinţă, mai arată sursa citată.
Irina Radu a fost validată la conducerea TVR în mai 2016.
Membrii titulari ai CA al TVR sunt:
1. Irina Radu - nominalizată de PSD
2. Doina Gradea - nominalizată de PSD
3. Alfred Bulai - nominalizat de PSD
4. Radu Carp – nominalizat de PNL
5. Oana Stănciulescu - nominalizată de PNL
6. Christel Ungar Ţopescu - nominalizată de Preşedinţie
7. Nagy-Debreczeni Hajnalka - nominalizată de UDMR
8. Raico Cornea – nominalizat de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale
9. Monica Simona Ghiurco – din partea salariaţilor SRTv
10. Teodor Gabriel Giurgiu - din partea salariaţilor SRTv
11. Gheorghe Bălăşoiu - nominalizat de ALDE
12. Ruxandra Garofeanu- nominalizată de UNPR
Ştire în curs de actualizare
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Trimite un comentariu