TVR a anunţat cine vor fi cei şapte juraţi care vor alege concurenţii festivalului Cerbul de Aur din acest an. Printre ei se află şi un membru al Consiliului de Administraţie al TVR Smaranda Vornicu Shalit, care este şi directorul festivalului.
Cine va forma juriul?
Daniel Jinga (dirijor şi compozitor), Liana Stanciu Georgescu (jurnalist de specialitate radio şi tv), Felix Crainicu (realizator Radio România Actualităţi), Andrei Tudor (compozitor), Andreea Archip (jurnalist Libertatea), Gabriel Scîrlet (regizor muzical TVR) şi Smaranda Vornicu Shalit (directorul Festivalului) sunt cei şapte juraţi care vor decide artiştii ce intră în Concursul Festivalului Internaţional Cerbul de Aur.
După închiderea perioadei de înscrieri, membrii juriului vor alege cel mult 15 concurenţi dintre candidaţi, urmând ca pe 20 iulie să fie anunţaţi principalii concurenţi pentru trofeu.
Artiştii care vor să urce pe scena Festivalului şi să concureze pentru premii în valoare totală de 65.000 de euro mai au timp să se înscrie până în data de 11 iulie, pe site-ul oficial al evenimentului, http://cerbuldeaur.ro, unde este publicat şi Regulamentul Festivalului Concurs.
Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov. Festivalul se va încheia cu o Gală Centenară, un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.
Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.
Despre Cerbul de Aur
Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzică organizat în România şi, în mod tradiţional, la Braşov.
Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
Uite, spre rușinea mea, nu știam lucrurile acestea.
Ion Dezideriu Sîrbu a fost unul din oamenii de cultură ai Craiovei în ultimii săi ani de viață, una din școlile din oraș (între timp comasată cu o alta) a purtat numele lui.
De asemenea o altă școală din orașul natal, Petrila, îi poartă numele.
Am să citesc „Jurnalul unui jurnalist fără jurnal” al lui I. D. Sârbu. Decent era să menționezi și tu numele cărții.