COMUNICAT. Un sistem pluvial complet te poate scuti de neplăceri atunci când vine vorba despre ploaie, despre acumulări de apă şi infiltraţii. Îţi explicăm în cele ce urmează care sunt elementele de bază pe care trebuie să le aibă un astfel de sistem pluvial, astfel încât casa ta să fie în permanent protejată.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Jgheaburi pentru colectarea apelor pluviale
În ciuda faptului că apa este un element vital pentru menţinerea vieţii, atunci când vine vorba despre construcţii, lucrurile stau diferit. Este nevoie să realizezi sistemul de colectare a apelor pluviale, iar în acest sens poţi folosi jgheaburi din PVC.
Jgheaburile din PVC sunt rezistente şi durabile, au o greutate scăzută şi în plus îţi oferă o varietate de culori din care poţi alege ceea ce se potriveşte în contextul stilistic al casei tale.
Jgheaburile trebuie să fie conectate etanş, mai ales în zonele de îmbinare şi la coturi, la colţurile casei, pentru a împiedica astfel scurgerea apei pe suprafaţa pereţilor.
Burlane pentru direcţionarea apei
Burlanele sunt elemente de bază ale unui sistem pluvial reuşit, deoarece acestea au legătură cu direcţionarea apei spre zonele special amenajate pentru deversare. Burlanele se dispun pe suprafaţa pereţilor exteriori şi sunt conectate la sistemul de jgheaburi.
Astfel, jgheaburile colectează apa provenită din precipitaţii, iar aceasta se scurge mai apoi gravitaţional prin intermediul burlanelor spre rigolele de colectare a apei. La partea inferioară a burlanelor este recomandat să se ataşeze o prelungire, dintr-un cot de burlan, care să direcţioneze apa la o anumită distanţă de casă şi implicit de fundaţia acesteia. Acest lucru are ca scop protejarea casei de infiltraţii la nivelul fundaţiei şi apariţia igrasiei.
Coturi, îmbinări şi colţare
Aceste elemente sunt deosebit de necesare pentru a construi un sistem pluvial puternic. O construcţie nu este perfect dreaptă şi în plus este nevoie ca în anumite zone să îmbini, să prelungeşti sau să ocoleşti anumite elemente ale clădirii. Aici intră în discuţie aceste elemente, care asigură direcţionarea corectă a fluxului de apă scurs de pe panta acoperişului.
Coturile, îmbinările sau colţarele trebuie să aibă acelaşi diametru precum burlanele, astfel încât scurgerea apei să se desfăşoare fără probleme şi fără necesitatea instalării unor reducţii care ar putea periclita reuşita sistemului.
Brăţări pentru burlane
Prinderea burlanelor necesită elemente speciale de susţinere, care în limbaj tehnic sunt numite brăţări sau coliere. Colierele au şuruburi de strângere care îţi permit să lucrezi pe aproape orice diametru de burlan. Aceste coliere sunt tratate anticoroziv, astfel încât să reziste cât mai mult timp la intemperii. În acest fel, montajul sistemelor pluviale se face cu uşurinţă, într-un timp foarte scurt.
Trotuarele perimetrale
Deşi indirect conectate sistemului pluvial superior, trotuarele perimetrale sunt foarte importante atunci când discutăm despre protecţia aferentă casei. Trotuarele perimetrale sunt dispuse chiar lângă soclu, în zona inferioară şi au rolul de a proteja clădirea de acumulări de apă la baza. În general trotuarele perimetrale au o anumită pantă sau înclinaţie care permite apei să se scurgă cu o mai mare uşurinţă.
Înainte de realizarea trotuarelor perimetrale este necesară hidroizolarea fundaţiei şi a zonei de soclu care se va afla în contact cu trotuarul perimetral. Panta trotuarelor perimetrale vizează de asemenea devierea apei spre rigolele de colectare a apelor pluviale.
Asigurarea locuinţei şi protejarea acesteia cu un sistem pluvial potrivit reprezintă un aspect pe care trebuie să îl ai în vedere încă dinainte de a finaliza construcţia casei. De asemenea, dacă sistemul pluvial existent este deteriorat, atunci poţi alege o variantă modernă de jgheaburi şi burlane care să te ajute să ai grijă de casa ta. Infiltraţiile de apă sunt o problemă deosebit de importantă pentru construcţii, aşa că ia în calcul jgheaburile şi burlanele potrivite, dar şi celelalte elemente care pot asigura confortul casei tale.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
Trimite un comentariu