Skip to main content

EUROPEO. Video. Armenia vrea să-şi reducă dependenţa de Rusia. Soarta tragică a multor migranţi la graniţa dintre Bosnia Herţegovina şi Serbia. Copacul european al anului 2024 se află în Polonia

 
EUROPEO. Video. Armenia vrea să-şi reducă dependenţa de Rusia. Soarta tragică a multor migranţi la graniţa dintre Bosnia Herţegovina şi Serbia. Copacul european al anului 2024 se află în Polonia

PARTENERIAT. Subiecte din toată Europa în reportajul realizat de cei de la Deutsche Welle: aflăm că Armenia vrea să-şi reducă dependenţa de Rusia. Dar şi care este soarta tragică a multor migranţi la graniţa dintre Bosnia Herţegovina şi Serbia. Plus: Copacul european al anului 2024 se află în Polonia.

Publicitate

Reportajul din seria Europeo, mai jos. Înainte, cel mai important subiect:

Armenia încearcă să-şi diminueze dependenţa de Rusia, printr-o încercare de a căuta noi parteneri strategici în Occident. Deşi soldaţii ruşi încă staţionează la cea mai mare bază militară rusească din Armenia, amplasată în apropierea graniţei cu Turcia, retragerea trupelor ruse din alte regiuni armene provoacă îngrijorări în rândul localnicilor.

Aceştia se tem că, în lipsa prezenţei militarilor ruşi, Armenia ar fi vulnerabilă în faţa Azerbaidjanului şi Turciei, ţări considerate ostile.

Guvernul de la Erevan, capitala Armeniei, este în căutarea unor noi alianţe şi se gândeşte chiar la posibilitatea prezenţei soldaţilor NATO pe teritoriul său, în speranţa că acest lucru ar descuraja posibilii agresori.

În acelaşi timp, ruşii care s-au refugiat în Armenia din cauza războiului din Ucraina resimt o nesiguranţă crescută din cauza acestei schimbări de orientare politică. Printre aceştia se află şi Tatiana, o profesoară de engleză, care a fugit din Rusia pentru a-şi proteja familia şi care acum se teme că ar putea fi nevoită să se mute din nou.

Un reportaj din cadrul Secţiunii Speciale susţinute de Deutsche Welle.

Mai multe reportaje video, pe pagina de Youtube a Deutsche Welle în limba română

Video. EUROPEO: Armenia vrea să-şi reducă dependenţa de Rusia

 

 

Autor: Paula Stoica Paula.Stoicapaginademedia.ro
viewscnt

sus