Skip to main content

EUROPEO. Video. Ucraina: trucul pentru reducerea pierderilor de echipament militar. Germania: ar trebui interzis telefonul mobil în şcoli sau nu? Bulgaria: prima cafenea pentru căţei

 
EUROPEO. Video. Ucraina: trucul pentru reducerea pierderilor de echipament militar. Germania: ar trebui interzis telefonul mobil în şcoli sau nu? Bulgaria: prima cafenea pentru căţei

PARTENERIAT. Teme din cele mai diverse în episodul Europeo de astăzi: Ucraina foloseşte vehicule şi sisteme false, pentru a abate focul inamicului şi a-i irosi muniţia, ajutaţi de foşti tâmplari care creează imitaţii de armamente. În Germania se doreşte interzicerea telefoanelor mobile în şcoli. Iar la Sofia a fost inaugurată prima cafenea pentru câini din Bulgaria, oferind câinilor un spaţiu de joacă, în timp ce stăpânii se bucură de cafea, după o luptă lungă cu autorităţile.

Publicitate

Un material Deutsche Welle. Principalele teme

Strategiile ucrainene în lupta cu Rusia

Războiul Rusiei în Ucraina se prelungeşte fără să se arate un final. Ambele tabere au pierdut deja stocuri mari de echipament militar. Ucraina face totul pentru a-şi reduce pierderile. Ba chiar recurge la un truc isteţ, folosind vehicule, artilerie şi chiar sisteme antiaeriene false; ucrainenii încearcă să abată focul inamicului de la ţintele reale şi să-l facă să-şi irosească muniţia.

Aceştia sunt ajutaţi de foşti tâmplari care reproduc la perfecţie imitaţii de armamente, cu scopul de a „păcăli” dronele ruseşti.

Se discută interzicerea telefoanelor mobile în şcolile germane

În toată Germania se discută acum dacă telefoanele mobile ar trebui interzise complet în şcoli, aşa cum se întâmplă în Franţa sau Italia. Interzicerea telefoanelor mobile în şcoli este o discuţie de ani de zile, nu doar în Germania. Multe şcoli au limitat  folosirea telefonului în timpul orelor.

Experimentele au inceput deja în anumite regiuni, unde de două ori pe săptămână, toată lumea şi-a lăsat acasă telefoanele mobile. Elevii se arată mulţumiţi, datorită faptului că, în aceste condiţii, sunt încurajaţi să se joace mai mult în pauze, ceea ce îi stimulează să se concentreze mai bine la cursuri.

Prima cafenea pentru câni din Bulgaria

La Sofia a fost inaugurată prima cafenea pentru câini din Bulgaria. Câinii se pot juca în timp ce stăpânii lor se bucură de beneficiile unei cafele. Pentru înfiinţarea unui astfel de local, lupta cu autorităţile bulgare a fost una lungă.

Un reportaj din cadrul Secţiunii Speciale susţinute de Deutsche Welle.

Mai multe reportaje video, pe pagina de Youtube a Deutsche Welle în limba română

Video. Europeo: De la trucurile armatei ucrainene la cafenele pentru căţei

Autor: Paula Stoica Paula.Stoicapaginademedia.ro
viewscnt

sus