Consiliul Naţional al Audiovizualului a acordat o licenţă de emisie pentru postul de muzică Impuls TV. Forul a dat licenţa, deşi mai există un post TV cu acelaşi nume, dar care emite local. Un membru CNA avertizează că există riscul ca insituţia să poată fi atacată în instanţă din cauza acestei decizii.
Dacă în cazul Impuls TV membrii CNA nu au avut o problemă cu numele, alta a fost în urmă cu trei ani situaţia unei cerei de licenţă. În 2014, CNA a refuzat în două rânduri să acorde o licenţă de emisie pentru GDS TV (dezvoltat de Gazeta de Sud), pentru că numele - a motivat forul - ar fi semănat cu acronimul Grupului pentru Dialog Social.
Decizia de acordare a licenţei audiovizuale pentru postul Impuls TV a fost votată de şapte din cei nouă membri prezenţi la şedinţa CNA de ieri: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Orsolya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu.
Împotrivă au votat Gabriel Tufeanu şi Radu Herjeu.
Gabriel Tufeanu şi-a justificat votul spunând că mai există un post de televiziune local cu numele Impuls TV, iar suprapunerea celor poate aduce prejudicii acestui post.
Gabriel Tufeanu:
“Postul o să emită naţional, inclusiv în Fierbinţi, deci practic o să se suprapună două canale cu aceeaşi denumire într-un punct, lucru care nu este corect, pentru că putem să-i prejudiciem pe aceia care au deja licenţa. Din punctul meu de vedere nu se poate să dăm încă o licenţă cu aceeaşi denumire pentru alt radiodifuzor. Eu am considerat din start că nu este corect. Cei din Fierbinţi ne pot face plângere penală pe abuz în serviciu că i-am prejudiciat cu numele.”
Potrivit notei prezentate de Biroul Licenţe Autorizări al CNA, mai există un post TV cu acelaşi nume care emite local, în Fierbinţi Tîrg. Acest post difuzează zilnic două ore de program local şi 22 ore de videotext, retransmis în reţeaua proprie de comunicaţii electronice. Potrivit reprezentanţilor postului Impuls TV din Cluj-Napoca, numele postului local Impuls TV din Fierbinţi nu este înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci.
ISTORIA GDS TV. Licenţă respinsă de două ori din cauza numelui
Dacă în cazul Impuls TV membrii CNA nu au avut o problemă cu numele, alta a fost în urmă cu trei ani situaţia unei cerei de licenţă. În 2014, CNA a refuzat în două rânduri să acorde o licenţă de emisie pentru un post al cărui nume ar fi semănat cu acronimul Grupului pentru Dialog Social.
CNA nu a aprobat, în două şedinţe, acordarea unei licenţe pentru GDS TV, pentru că numele s-ar confunda cu acronimul asociaţiei Grup pentru Dialog Social. Detalii aici şi aici.
Postul şi-a primit într-un final licenţa de emisie de la CNA abia în momentul în care s-a prezentat în faţa Consiliului cu un nou nume, Alege TV. Detalii, aici.
Ce proiect are postul aprobat de CNA
Postul Impuls TV va avea o arie de difuzare naţională şi se va adresa targetului de vârstă 18-45 de ani, categoriilor de oameni cu statut social mediu spre ridicat, venituri peste medie şi educaţie medie/superioară. Se aşteaptă o audienţă formată din 60% femei şi 40% bărbaţi.
“Ideea lansării unui canal de televiziune muzical care să cloneze formatul muzical al postului de radio Impuls FM este mai veche, dar primii paşi concreţi făcuţi în direcţia execuţiei acestuia vin în perioada recentă când, în urma unui studiu de piaţa comandat de compania noastră, a reieşit şi potenţialul încurajator pe care o televiziune de profil l-ar avea”, se arată în prezentarea proiectului depus de reprezentanţii postului la CNA.
Grila postului va conţine 8,92% producţie proprie şi 91,08% producţii ale altor producători.
Grila de programe a postului Impuls FM:
Luni-Vineri:
07.00-10.00: Uzina de dume
10.00-19.00: Muzica ce-ţi place
19.00-22.00: Party Zone
22.00-07.00: Muzica românească
Sâmbătă-Duminică:
07.00-10.00: Artişti locali
10.00-13.00: RO Hot 30
13.00-22.00: Artişti locali
Principala sursă de finanţare a proiectului o constituie veniturile din publicitate. Estimare venituri pentru perioada 2016 - 2020:
- 2017: 60.000 de euro
- 2018: 120.000 de euro
- 2019: 150.000 de euro
- 2020: 150.000 de euro
- 2012: 150.000 de euro
Postul este deţinut de firma SC Adway Direction SRL din Cluj Napoca, al cărei acţionar unic este Coroc Decebal Victor. Potrivit declaraţiei notariale depuse la CNA, acesta mai deţine 70% din capitalul social al firmei SC Selmaco International SRL, care deţine postul de radio Napoca FM din Cluj-Napoca.
Societatea mai deţine 9 licenţe audiovizuale pentru radiofiduziune terestră:
- Impuls FM din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Sibiu şi Timişoara
- Radio Impuls din Râşnov
- Tradiţional Fm din Bacău şi Bistriţa
- Tulcea FM
CNA a votat ieri şi modificarea licentelor audiovizuale pentru două dintre aceste posturi de radio. Astfel, Tradiţional FM din Bacău şi Bistriţa şi Tulcea FM şi-au schimbat numele în Impuls FM. Solicitzarea a primit şapte voturi pentru, de la Florin Gabrea, Valentin Jucan, Orsolya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu.
Consiliul a acordat până în acest moment 13 licenţe audiovizuale pentru televiziune în Cluj-Napoca:
- Prin satelit: 4 - Look TV, Look Plus, Agro TV, Credo TV
- Prin reţele de comunicaţii electronice: 9, din care 2 regionale - Digi 24 Cluj-Napoca şi Antena 1 din Cluj Napoca şi 7 locale - Look TV, look Plus, Agro TV, NCN Cluj-Napoca, E+, Pro TV şi nextgen Info-exclusiv videotext
În România sunt 11 posturi de televiziune muzicale: MTV, Music Channel (Music Channel HU), H!t Music Channel (Hit Music Channel HU), Kiss TV, Magic TV, Rock TV, Mooz Dance TV, Mooz Hits TV, Mooz Ro TV, M Slager TV şi Zenebutik.
Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
Comentarii