COMUNICAT. Munca de acasă era un lucru la care mulţi visau încă dinainte de 2020, însă au fost luaţi puţin pe nepregătite când s-au trezit puşi în faţa faptului împlinit, odată cu declanşarea pandemiei.
Contrar aparenţelor, munca de acasă nu este chiar floare la ureche, fiind nevoie de o perioadă de adaptare, care poate fi mai lungă sau mai scurtă. Dacă şi tu te afli într-o astfel de perioadă, avem pentru tine câteva sfaturi care să te ajute să îţi intri în formă cât mai rapid.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Amenajează-ţi un spaţiu de lucru
Nu te amăgi cu ideea că, muncind de acasă, vei putea sa stai toată ziua în pat, cu laptopul în braţe şi rezolvând toate task-urile în timp record. Ai nevoie de un spaţiu de lucru adecvat, care să te ţină conectat la ceea ce ai de făcut pentru job şi să te ajute să rămâi concentrat.
De preferat este să stai la birou, cu laptopul sau calculatorul în faţă, împreună cu o cameră web, o pereche de căşti sau boxe portabile şi un microfon, pentru şedinţele on-line.
Respectă un program de lucru
O altă idee preconcepută legată de munca de acasă, este aceea că poţi să te apuci de treabă când vrei şi să te opreşti când ai chef, fără să stea nimeni cu ochii pe tine. Poţi proceda şi aşa, dar nu te aştepta să ai rezultate deosebite, pentru că în acest mod nu faci decât să îţi scazi randamentul. Mult mai bine e să-ţi stabileşti un program fix de lucru , pe care să-l respecţi zilnic, iar în orele alocate muncii, să nu te ocupi de nimic altceva.
Prioritizează activităţile
Când lucrezi de acasă, poţi fi tentat să amâni unele task-uri care sunt mai dificile sau nu te atrag în mod deosebit, şi să te ocupi de cele mai simple, pe care le rezolvi rapid.
O zi - două, treaba va merge ca pe roate, însă ulterior vei rămâne doar cu task-urile pe care le-ai amânat pe care va trebui să le rezolvi sub presiunea deadline-urilor.
Este mult mai productiv să te ocupi întâi de task-urile mai dificile, în prima parte a zilei, lăsând activităţile mai accesibile pe final, când poţi lucra mai relaxat.
Nu lăsa nimic să-ţi distragă atenţia
Când lucrezi de acasă, te confrunţi cu mai mulţi factori de natură să-ţi distragă atenţia de la ce ai de făcut. Copiii care se aleargă prin casă, motanul care vrea să-şi facă siesta pe tastatură sau vecinul care îşi testează bormaşina nouă pot să te întrerupă de mai multe ori şi să te facă să-ţi pierzi concentrarea.
De asemenea, poţi fi tentat să intri din când în când să vezi ce mai e pe Facebook, să citeşti o ştire care îţi sare în ochi sau sa mai schimbi două vorbe cu prietenii pe mess. Toate acestea sunt de evitat, pentru că nu vor face decât să te distragă şi să te facă să-ţi termini treaba mai târziu decât estimai.
Fă mişcare în fiecare zi
Munca de acasă te poate face să devii o persoană sedentară, pentru că acum nu mai eşti nevoit să ieşi din casă nici măcar pentru a merge până la birou şi înapoi. Deşi tentaţia de a sări din scaunul de la birou direct pe canapea e mare, fă-ţi timp în fiecare zi pentru puţină mişcare după ce termini treaba.
E foarte important să faci asta atunci când lucrezi de acasă, pentru a compensa lipsa de activitate fizică de peste zi. Poţi ieşi la un fotbal cu prietenii, la o alergare prin parc sau o tură cu bicicleta. Dacă nu îţi surâde nicio activitate care presupune un efort mai susţinut, e suficientă şi o scurtă plimbare pe jos.
Ţinând cont de aceste reguli, te vei obişnui uşor cu munca de acasă şi te vei putea bucura astfel şi de beneficiile pe care le aduce.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
Trimite un comentariu