Skip to main content

COMUNICAT. Când se realizează revizia unei maşini noi?

 
Foto: Piqsels
Foto: Piqsels

COMUNICAT. Pentru majoritatea oamenilor, maşina este printre cele mai valoroase bunuri deţinute. Fără maşină, am fi incapabili să mergem la muncă, să-i ducem pe copii la şcoală, să-i vizităm pe cei dragi ori să mergem confortabil în vacanţe.

Publicitate

Oricine a rămas fără maşină chiar şi o zi, ştie cât de inconfortabilă este această experienţă, aşa că va face tot ce e posibil să o îngrijească în mod regulat. Chiar şi maşinile noi au nevoie de revizie, iar acest lucru este specificat şi de producător, inclusiv atunci când vorbim despre revizie Dacia.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Dacă ai o maşină nouă şi te întrebi când trebuie să faci revizia, am pregătit în acest articol toate informaţiile necesare. Chiar dacă o maşină nouă ţi se pare perfectă din toate punctele de vedere, este nevoie de întreţinere regulată pentru a putea remedia toate problemele mici de uzură înainte ca acestea să devină majore.
 
Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când intri în posesia unei maşini noi, este să consulţi manualul proprietarului. Majoritatea producătorilor auto şi-au extins intervalele recomandate pentru reviziile periodice, iar asta înseamnă că poţi aştepta chiar şi 12 luni până va fi nevoie să mergi cu maşina în service.

Cu toate acestea, există situaţii în care va trebui să mergi la service la 3 sau 6 luni. De multe ori, aceste revizii sunt gratuite, deoarece maşina este nouă, iar dacă şoferul nu a avut un comportament exagerat, maşina nu ar trebui să necesite o atenţie majoră. În orice caz, abţine-te să schimbi ori să reglezi singur lucrurile, deoarece vei fi în postura de a pierde garanţia maşinii.

Cea mai bună opţiune, şi singura, am putea spune, este să mergi la un service auto autorizat şi recomandat de dealerul auto, pentru a efectua atât prima revizie, dar şi următoarele.

Prima vizită la service este destul de simplă. Va include schimbarea motorului şi a filtrului de ulei şi, dacă este necesar, a filtrului de aer. Următoarele revizii sunt recomandate după perioade fixe timp sau după parcurgerea unui anumit număr de kilometri. Indiferent care limită este atinsă prima, revizia auto este necesară pentru a continua să foloseşti maşina în condiţii de siguranţă.

Cu toate acestea, doar pentru că nu au trecut 12 luni sau nu ai parcurs 20.000 de kilometri, nu înseamnă că nu trebuie să mergi la service, dacă sesizezi că ceva este în neregulă. Există câteva situaţii în care nu trebuie să amâni vizita la mecanic, printre care:

Probleme cu frânele

Verificarea plăcuţelor de frână este o procedură relativ simplă, care implică inspecţia vizuală. Mecanicul va şti să-ţi spună dacă acestea trebuiesc schimbate ori mai poţi aştepta cu această operaţiune.

Direcţia maşinii

Printre cele mai grave probleme pe care le poţi întâmpina cu o maşină, este lipsa direcţiei. Dacă simţi că volanul trage stânga sau dreapta atunci când conduci, pot exista probleme la sistemul de frânare, la presiunea anvelopelor sau cu echilibrarea roţilor. Toate acestea necesită o vizită de urgenţă la mecanic.

Zgomote ciudate

Dacă auzi scârţăit sau un zgomot ca de măcinare, fier pe fier, nu trebuie să mai aştepţi. Cu siguranţă este vorba despre frecarea a două piese, care nu ar trebui să aibă loc. Cu cât problema este rezolvată mai repede, cu atât este mai puţin periculoasă toată situaţia şi mai ieftină va fi reparaţia.

Pedale rigide

După ce a trecut o perioadă şi ai avut timp să te obişnuieşti cu noua ta maşină, vei sesiza imediat atunci când va apărea o problemă la pedale. Indiferent dacă pedalele sunt rigide ori prea moi, va trebui să mergi la mecanic să le verifice. În special atunci când pedala de frână atinge podeaua, fără ca acest lucru să aibă efectul aşteptat.

 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un privitor un privitor
    @Dan - cred ca deja au sunat unii la reprezentante si s-au programat pentru schimbarea motorului.
  • DODO DODO
    cind iti indica fabricantul
  • Dan Dan
    Așadar, ca sa citez din comunicatul pe baza de abonament plătit: "Prima vizită la service este destul de simplă. Va include schimbarea motorului şi a filtrului de ulei şi, dacă este necesar, a filtrului de aer." Am încheiat citatul. Cumperi o mașină noua si ii schimbi motorul? Înțeleg ca e obligatoriu sa schimbi nu numai motorul ci si filtrul de ulei. Dar daca nu e necesara schimbarea filtrului de aer ce faci? Il pui pe cel vechi la noul motor? Plus ca va trebui sa mergi la RAR pentru înscrierea seriei noului motor in cartea de identitate a mașinii. Cat de prost trebuie sa fii ca sa scrii așa ceva si sa mai si plătești pentru publicare?

Trimite un comentariu

sus