Nou pe piaţa media. Un podcast despre sănătatea la locul de muncă. Este realizat de compania Up România, cea care oferă instrumente de motivare şi soluţii pentru performanţa business-ului companiilor.
Podcastul se numeşte „Mai bine la job” şi este moderat de jurnalista şi psihoterapeutul Simona Tache.
Invitaţii sunt oameni simpli care vor povesti cum s-a schimbat modul de a munci în ultimul an şi jumătate şi care au fost provocările lor în pandemie.
Primul episod - „Sindromul primei linii” - este disponibil pe Spotify şi pe site-ul upromania.ro - AICI. Invitaţii Simonei Tache sunt persoane care lucrează în spitale.
Podcastul s-a lansat ca urmare a studiului „Barometrul Up4Work”. Concluziile au fost următoarele:
De la debutul pandemiei, 1 din 3 români nu s-a mai simţit în siguranţă la job şi peste 30% se simt epuizaţi după această perioadă.
Aproape 70% dintre români au petrecut peste 6 ore muncind cu ajutorul tehnologiei în ultimul an şi jumătate, 1 din 3 români declarând că a petrecut peste 8 ore zilnic conectat în mediul virtual.
Pentru 1 din 2 români pandemia a avut un impact moderat asupra modului în care lucrează zilnic, adaptând ceea ce făcea înainte la o nouă rutină, în timp ce un sfert dintre aceştia declară că pandemia a schimbat semnificativ modul de a munci.
Pentru angajaţii români cele mai importante caracteristici sunt: siguranţa la job (75%), echilibrul muncă - timp liber (67%) şi munca relevantă, cu sens (52%). Salariul sau beneficiile extrasalariale sunt importante pentru mai mult de 40% dintre români.
35% dintre români nu se simt în siguranţă la locul de muncă, 1 din 3 se află într-un maraton de conferinţe, 33% se simt epuizaţi şi 1 din 5 persoane a întâmpinat greutăţi în a lucra de acasă şi a fi părinte, în acelaşi timp.
57% au lucrat între 6 şi 10 ore online, în timp ce 1 din 10 români a folosit tehnologia pentru a lucra mai mult de 10 ore pe zi.
În procesul de adaptare la lucrul de acasă, angajaţii s-au lovit de unele obstacole cum ar fi: lipsa unui spaţiu adecvat (27%), diverse întreruperi cauzate de sarcini domestice (23%) şi lipsa tehnologiei sau a echipamentului pentru a-şi desfăşura activitatea (17%).
Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
Trimite un comentariu