COMUNICAT. Purtarea lentilelor de contact îţi oferă unele beneficii, dacă le îngrijeşti şi le hidratezi corect. Iată ce reguli şi paşi trebuie să urmezi pentru curăţarea şi întreţinerea acestora, astfel încât să obţii confort ocular şi o vedere optimă.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Tipuri de lentile de contact
Lentilele de contact se pot deosebi după mai multe criterii: materialul folosit (datorită căruia pot fi: moi, rigide şi mixte), afecţiune oculară (monofocale, bifocale şi progresive), dimensiune (corneene şi sclerale), scopul purtării (corectarea defectelor de vedere, cosmetice, terapeutice etc.).
De asemenea, după modul de purtare, se împart în: lentile de unică folosinţă (se aruncă după utilizare), cu purtare zilnică (reutilizabile, se scot noaptea) şi prelungită (se pot folosi până la 30 de zile, însă este recomandat să le îndepărtezi înainte de somn).
Alege lentilele de contact lunare disponibile pe Lensa.ro şi află în acest articol cum trebuie îngrijite corect, pentru a te asigura că obţii o vedere confortabilă şi sănătoasă.
Paşii pentru curăţarea şi îngrijirea corectă a lentilelor de contact
Lentilele de unică folosinţă nu necesită o îngrijire specială, deoarece se aruncă după utilizare, însă manevrarea lor trebuie efectuată cu atenţie.
În cazul tuturor tipurilor de lentile, trebuie să te speli pe mâini şi să te usuci înainte de a le atinge.
Este indicat să le pui în palmă şi să le masezi cu puţină soluţie specială pentru lentile de contact, după care le poţi aplica pe marginea corneei sau pe partea albă a ochiului.
Curăţarea lentilelor de contact
Acest pas trebuie făcut după fiecare folosire şi asigură clătirea, dezinfectarea şi hidratarea lentilelor cu purtare zilnică sau prelungită.
După ce scoţi lentila de la ochi, ţine-o în palmă şi toarnă puţină soluţie de curăţare pe ambele părţi.
Freacă lentila cu buricul degetului, câte 30 de secunde pe fiecare parte, cu mişcări uşoare, pentru a îndepărta depunerile de proteine şi alte impurităţi care s-au adunat în timpul purtării.
Depozitarea lentilelor de contact
Păstrarea lor se face într-un recipient special, numit „lens case”. Acesta este compartimentat diferit pentru lentila dreaptă (are marcaj cu D sau R), faţă de cea stângă (are marcaj cu S sau L), astfel încât să nu le încurci.
Este util când ai dioptrii diferite, dar şi pentru a nu răspândi o posibilă infecţie de la un ochi la altul.
Soluţia din recipient trebuie schimbată după fiecare depozitare. Toarnă lichid în cele două compartimente cât să acopere lentilele, după care le pui în soluţie şi închizi capacele. Acestea trebuie lăsate cel puţin şase ore sau peste noapte, pentru a se igieniza şi hidrata.
Ce greşeli trebuie să eviţi
- Nu folosi apă în loc de soluţie de curăţare şi, de asemenea, nu o dilua;
- Nu refolosi lichidul dezinfectant;
- Atinge lentilele şi ochii doar cu mâinile igienizate;
- În cazul lentilelor de contact zilnice sau cu purtare continuă nu sări peste procesul de îngrijire şi urmează corect paşii;
- Nu atinge lentilele cu unghiile şi nu le purta dacă prezintă zgârieturi sau deformări;
- Dacă o lentilă a căzut de la ochi, nu o refolosi înainte de a o curăţa corespunzător;
- Nu utiliza lentilele împreună cu alte persoane;
- Nu le purta mai mult decât este indicat.
Respectă recomandările medicului oftalmolog şi ale producătorului de lentile pentru a te asigura că le utilizezi corect. Nu neglija procesul de întreţinere şi curăţare, deoarece rişti să faci infecţii oculare, să ai ochii iritaţi şi uscaţi sau să diminuezi confortul oferit de lentile.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
Trimite un comentariu