Doru Buşcu, directorul editorial al săptămânalului de satiră Academia Caţavencu, nu a reuşit să strângă 1,6 mil. de euro, suma la care s-a ajuns în urma licitaţiei de săptămâna trecută.
Ca urmare a acestui fapt, Doru Buşcu a pierdut garanţia de 45.000 de euro pe care a plătit-o pentru a participa la licitaţie. Licitaţia se va relua. Chiar dacă nu a reuşit să strângă banii la prima licitaţie, Doru Buşcu va particita şi la următoarea.
Contactat de paginademedia.ro, Doru Buşcu a declarat:
“I-am trimis un comunicat de presă lichidatorului prin care l-am informat că nu am reuşit să strâng banii. Timpul a fost foarte scurt între licitaţie şi momentul în care trebuia să dăm banii. Vom participa, peste două săptămâni, la licitaţie şi sper ca data viitoare să fim mai pregătiţi”.
Doru Buşcu a avut la dispoziţie 5 zile lucrătoare pentru a face rost de bani.
Academia Caţavencu a fost adjudecată în urmă cu o săptămână de Doru Buşcu, directorul editorial al săptămânalului de satiră, pentru suma de 1,617 milioane de euro, cu tot cu TVA. Licitaţia s-a oprit după nu mai puţin de 154 de paşi a 7.500 de euro. Asta peste suma de pornire.
Singurii care s-au arătat interesaţi de marca revistei de satiră au fost Doru Buşcu (directorul editorial al Academia Caţavencu) şi Sabina Fati (jurnalistă la România liberă, din partea proprietarului ziarului, Dan Grigore Adamescu). Jurnalista a fost reprezentată la licitaţie de avocatul Radu Şoldănescu.
Citeşte şi:
- LA CALD DE LA LICITAŢIE: Marca Academia Caţavencu s-a vândut cu peste 1,5 milioane de euro! Doru Buşcu, noul proprietar
- Doru Buşcu: Nu puteam lăsa marca pe mâna unui personaj ca Adamescu
Sursa foto: Jurnalul Naţional
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Comentarii
Astăzi am fost sunat de la biroul de presă al Raiului și mi s-a comunicat că, în urma unei verificări în catastifele dumnezeiești, s-a constatat că am făcut o greșeală într-o postare anterioară. Anume, sufletul, care momentan răspunde la numele Alin Ionescu, figurează pe listele de credincioși creștini ortodocși înregistrați, de bună voie, la biroul divinității. În mod eronat a fost inclus pe altă listă, repet, într-o postare anterioară. Cît despre acuza că ar fi "oportunist", "vînturist", biroul de presă menționat nu poate da detalii pe legea 544 dacă respectivul suflet a comis aceste păcate, întrucît ar putea periclita ancheta divină în desfășurare, care se va încheia numai o dată cu pronunțarea sentinței la Cea mai Înaltă Instanță.
Îi cer scuze domnului Alin Ionescu pentru confuzie și îi urez să aibă o cît mai lungă perioadă de anchetă divină și verificări cît mai ușoare.
Skil e OK. Skil e, de fapt, tot brandul lui Bosch. L-au făcut ca să poată intra și ei pe un palier mai jos, de ex. cu Black and Daker. Ai grijă că guta tăietoare trebuie schimbată la 20mp.
În rest, cele bune! O tranziție ușoară îți doresc! Ție și aproape întregii redacții.
Uite, bre, dom preşedinte (stii dom Matache la ce ma refer) asa se mai poate sta de vorba ca niste oameni care, cindva, au ciocnit o bere. Cit despre ce cred eu, nu cred ca e bine sa se aresteze parlamentarii fara acordul colegilor. Eu as vrea o intarire a parlamentului ca institutie si asta ar presupune sa lasi in curtea Parlamentului o cheie a puterii, care sa inchida o usa, care usa ar putea altfel sa fie deschisa discretionar, pe dinafara, de o alta institutie, ce si-ar mari prea mult puterea in felul asta. Pentru ca daca pot suspecta ca parlamentarii se apara unii pe altii cind e vorba de imunitate, la fel de bine pot suspecta ca si cei care aresteaza executa ordine si au interese de grup. Deci discutia de principiu nu inseamna sa sa iei o decizie in functie de daca crezi ca Parlamentul e mai corupt decit Parchetul, sau invers, ci sa contstruiesti o scema politica in care sa echilibrezi puterea institutional. Or asta ar inseamna sa dai Parlamentului, care e reprezentativ si ales democratic, puterea sa se apere in fata Parchetului, care e numit si controlabil politic. Fireste, in logica populista a unui anume tip de politician, te bazezi pe fapul ca multimea uraste parlamentari si te folosesti de aceasta ura pentru a-ti extinde puterea institutionala, incercind sa controlezi Parlamentul cu Parchetul. Dar noi, eu si cu matele, dom Cucui, oameni destepti, cu frica lui Moteschio, nu trebuie sa gindim relatia dintre institutiile democratice nici dupa interesul trecator al unui om politic, nici dupa logica resentimentar ignara a unei mase abrutizate si inculte politiceste.
Si b)am mai avut niste realizari, marunte ce-i drept. Si gazon am pus si eu, dar sa vedem acum cu tunsul, ca frizer de gazon nu fusesem. Eu m-am uitat mai atent spre un Skill de la Pratiker.
N-o sa mai scriu aici, mi se pare ridicol. Am spus-o si mai sus, povestea asta e mult prea personala pentru toti cei implicati ca sa fie tratata simplist in argoul unui politician cinic de succes. Chiar m-am plictisit, plus ca nici placere nu-mi face. In rest, sanatate!