Percepţia publicului despre Televiziunea publică este "mai proastă, după părerea mea, decât realitatea. Numai că percepţia contează şi nu va fi simplu să ieşim din acest blocaj" spune Alexandru Lăzescu, noul preşedinte-director general al TVR, într-un interviu pentru HotNews.ro.
Lăzescu spune că nu numai la TVR există constrângeri, "ci şi în televiziunile comerciale private, dacă ne uităm bine la peisaj".
Alexandru Lăzescu pentru HotNews:
- Instituţiile publice sunt în general supradimensionate. Nu pot să nu recunosc că dacă ne uităm la numărul de ore de program o televiziune publică, nu numai la noi, are semnificativ mai mulţi oameni decât o structură privată.
- În afară de ideea de a face o evaluare, e ideea de a face o strategie de programe de cursă lungă. Pe cât posibil televiziunea trebuie să aibă emisiuni care să-i dea identitate. Marea problemă e că aici s-au făcut emisiuni după realizator.
- Probabil vom renunţa la Cerbul de Aur, asta înseamnă o economie poate de până la un milion şi jumătate. Într-o discuţie informală pe care am avut-o astăzi am convenit că e greu să mergem pe formula organizării festivalului.
- Despre intenţia de a o reinstala pe Rodica Culcer la şefia emisiunilor informative: "Nu văd de ce să treacă atât timp (una sau mai multe săptămâni - n.r.) e o situaţie care se poate corecta în 2-3 zile".
- Despre taxa radio-TV: E mică, a rămas la fel de cinci-şase ani. Aş păstra în calcul ideea (de a acţiona în privinţa taxei - n.r.), dar nu acum, din două motive: e un moment foarte prost din punct de vedere psihologic; apoi, mi se pare firesc să iei tu mai întâi câteva măsuri, să mai restrângi, să mai tăi, să faci un prim demers, iar ulterior să ai în vedere şi taxa.
- Nu am firme care să fi făcut vreodată afaceri cu televiziunea şi nici care să intre în competiţie cu ea.
Foto: Bogdan Stamatin, Mediafax Foto
Citeşte tot interviul pe HotNews.ro.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Comentarii
Profesionistii, Garantat 10%, seriale bune
( ex Dr.House , Neveste disperate etc) sau emisiuni sportive nu sunt de neglijat.
Jurnalele de stiri au crescut mult dpdv al calitatii si prezentarii informatiei...
Sunt cnvins ca sunt insa multe probleme interne ( organigrama stufoasa, pile , relatii, afaceri mai mult sau mai putin dubioase ) la care se adauga presiunile externe ....din pacate acestea cantaresc prea mult...