Skip to main content

COMUNICAT. Începe eSuperliga de fotbal a României, prima ligă oficială de esports afiliată Ligii Profesioniste de Fotbal

 
COMUNICAT. Începe eSuperliga de fotbal a României, prima ligă oficială de esports afiliată Ligii Profesioniste de Fotbal

COMUNICAT. Cea mai importantă competiţie de fotbal virtual din istoria ţării noastre începe în această săptămână. eSuperliga este prima ligă de esports afiliată oficial SuperLigii de fotbal a României, în care cluburile de top vor putea să-şi demonstreze abilităţile în jocul EA FC cu ajutorul celor 16 jucători desemnaţi să le reprezinte şi să concureze pentru premii şi bonusuri de 130.000 de euro.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

eSuperliga beneficiază de suportul şi implicarea Ligii Profesioniste de Fotbal, dar şi a cluburilor care activează în campionat.

 
Astfel, cele 16 echipe care joacă în sezonul 2024-2025 în Superliga de fotbal a României vor fi prezente şi in eSuperliga. FCSB, Dinamo Bucureşti, FC Universitatea Cluj, Unirea Slobozia, FC Petrolul, Universitatea Craiova, Gloria Buzău, FC Botoşani, UTA Arad, Poli Iaşi, FC Rapid 1923, Sepsi OSK, FC Farul Constanţa, AFC Hermannstadt, SC Oţelul Galaţi şi FC CFR 1907 Cluj vor fi reprezentate de cei mai buni 16 jucători de EA FC din ţară.

Video oficial al competiţiei - https://www.youtube.com/watch?v=Dh3xL8TQwWk

Fiecare club va avea o echipă de esports formată dintr-un jucător principal şi o rezervă, care vor juca meciurile de EA FC 25 într-un campionat de 15 etape, cu meciuri desfăşurate pe stadioanele din Superliga. Astfel, fanii pot trăi emoţiile fotbalului atât pe teren, cât şi în meciurile virtuale.

“Ne aflăm în faţa unei premiere pentru sporturile de la noi din ţară: Superliga, campionatul de fotbal al României, are de astăzi un campionat oficial şi în mediul online şi suntem convinşi că va trezi la fel de multe emoţii şi pasiune în mediul virtual.”, a menţionat Justin Ştefan, Secretar General al LPF.

Competiţia eSuperliga va fi împărţită în 3 faze:

Faza de identificare a celor mai buni jucători ai momentului: În luna august, vor avea loc două turnee, deschise pentru public unde fiecare dintre participanţi are şansa de a-şi demonstra talentul. Formatul acestor turnee va fi single elimination, cei mai buni jucători având şansa de a se face remarcaţi de către reprezentanţii oficiali ai cluburilor din Superliga. Jucătorii care nu vor face parte din echipele oficiale vor intra într-un pool de rezerve.

Sezonul regulat: Cei 16 jucători aleşi vor reprezenta cluburile din Superliga şi vor juca meciuri în 15 etape oficiale ce vor avea loc live, de pe stadioanele echipelor din Superliga, în acelasi timp cu meciurile oficiale din campionat. Câştigătorul etapelor va fi încoronat campion al eSuperligii, premiul final fiind distribuit tuturor celor care au luat parte la competiţie în funcţie de poziţia finală din clasament.

Evenimentul final:  La finalul celor 15 etape, primele echipe clasate în sezonul regulat vor avea o nouă şansă de a-şi lua revanşa sau a fi din nou campioane în cadrul evenimentului final.

Premiile totale ale competitiei sunt de 130.000 de euro şi sunt împărţite astfel: premiile pentru sezonul regulat sunt de 40.000 de euro, premiile pentru evenimentul final sunt de 20.000 de euro, iar fondul de bonusuri însumează 70.000 de euro.

“În România, există peste 100.000 de jucători de EA FC (FIFA asa cum era cunoscut jocul de fanii fotbalului virtual) şi îi invităm pe toţi pasionaţii jocului să se înscrie în cea mai ambiţioasă competiţie de esports organizată vreodată la noi în ţară.

Pentru cei aleşi să reprezinte cele 16 cluburi din România, premiile şi bonusurile sunt garantate, indiferent de locul ocupat în sezonul regulat. Jucătorii vor putea călatori în toată ţara alături de ceilalţi jucători şi se vor bucura de atmosfera de la meciurile din campionatul oficial al României. Astel, eSuperliga poate reprezenta începutul carierei lor de jucători profesionişti de EA FC! Si nu doar ei au de câştigat, ci si sportul de la noi din ţară.

Prin dezvoltarea eSuperliga şi creşterea susţinută a diviziilor de esports, cluburile vor fi pregătite pentru campionatele internaţionale de esports, inclusiv Jocurile Olimpice de Esports din 2025, Campionate Mondiale şi Europene, şi alte ligi importante”, a precizat Mihai Cotos, organizator eSuperliga.

În cadrul celor 15 etape ale campionatului de esports, vor fi organizate şi mini campionate pentru public, în cadrul cărora cei care vin la stadion să-şi sprijine favoriţii, pot participa în aceste competiţii neoficiale cu premii.

Jucătorii din întreaga ţară se pot înscrie în etapa calificărilor. Aceştia trebuie să aibă minim 16 ani, să deţină jocul EA Sports FC 24 pe una dintre platformele acceptate în competiţie, PlayStation 5 sau Xbox Series X/S şi să deţină un cont pe platforma Battlefy.

Înscrieri pentru calificările din 24 august: aici

Înscrieri pentru calificările din 31 august: aici

Regulamentul şi mai multe detalii se găsesc pe www.esuperliga.live.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus